Catalogus

Stingl Systems GmbH

Terug naar het overzicht

Universele steigerschoen van Stingl Systems GmbH

Product aanvraag  

Naast de plug-in ankersteigerschoen is de universele steigerschoen een veilige en versterkte steigersteun op het gebied van lift-, schoorsteen- en ventilatieschachten. Door de geringe buitenafmetingen van de steigerschoen is zelfs een bevestiging diep in de schachthoeken mogelijk. Het geringe gewicht zorgt voor een eenvoudige hantering.

Materiaal: Grondplaat en U-profiel van St37-2 (deels met ingelegd platstaal), oppervlak gegrond, naar keuze verzinkt
Afmetingen: 190 x 180 x 6 mm, bodemplaat met 4 gaten 13 mm
Gewicht: ca. 2,3 kg

De Universele Steigerschoen is door de Fachausschuss Bau-, Prüf- und Zertifizierungsstelle Karlsruhe gecertificeerd volgens de principes voor de keuring van de arbeidsveiligheid van steigers, steigeronderdelen en steigerachtige uitrustingen (GS-BAU-01) (1.1994), volgens DIN 4420-1 (12.1990) alsmede volgens BGR 175 (BG-regels "Steigers - Montage steigers in liftschachten") werd het certificaatnummer 02045 toegekend aan de universele steigerschoen.

De universele steigerschoen kent een veelheid aan toepassingsmogelijkheden.

De bevestigingsmethode varieert van deuvelbevestiging in beton- en metselwerkschachten via het vastschroeven aan een ankerrail tot het vastschroeven of lassen aan een stalen steiger. Afhankelijk van het type bevestiging wordt een puntbelasting van max. 3.0 tot 7,0 kN worden gegeven. Deze steigerschoen is niet bedoeld voor dynamische belastingen.Er moet worden gezorgd voor een schaafbreedte van ten minste 100 mm.

Product aanvraag