Catalogus

WSW Wälzlager Wolfgang Streich GmbH & Co

WSW Wälzlager Wolfgang Streich GmbH & Co

  • DIN EN ISO 9001:2015

WSW Wälzlager Wolfgang Streich GmbH & Co

  • DIN EN ISO 9001:2015

Terug naar het overzicht

Pakkingen van WSW Wälzlager Wolfgang Streich GmbH & Co

Product aanvraag  

WSW-afdichtingsringen zijn gemaakt van een speciaal polyurethaan elastomeer met celstructuur. Dit materiaal, dat speciaal ontwikkeld is voor technische toepassingen, is bijzonder geschikt voor de vervaardiging van dempende en afdichtende elementen - met name afdichtringen.

Ze worden voornamelijk gebruikt voor de afdichting van lagerpunten in verschillende uitvoeringen en dienen hier als stof- en vuilafvoer, waarbij de zelfsmerende werking kan worden benut door met olie geïmpregneerde afdichtringen.

Ze zijn standaard leverbaar voor alle radiale gewrichtslagers die vallen onder DIN ISO 12240-1, maatserie E. Speciale maten kunnen op korte termijn worden gerealiseerd volgens de eisen/ tekeningen van de klant. Neem in dit geval contact op met WSW.

Eigenschappen
  • Door het relatief grote afdichtingsoppervlak (in tegenstelling tot lip- of lijncontact bij O-ringen) en de hoge scheurvastheid kunnen met name afdichtringen van dit materiaal ook worden gebruikt onder zware bedrijfsomstandigheden (bijv. in tractoren, landbouw- of bouwmachines).
  • Ze kunnen tot 80% worden samengedrukt en laten daardoor grote oscillerende bewegingen toe (bijv. in gewrichtslagers).
  • De fabricagetoleranties op de lagerpunten kunnen groter zijn omdat ze kunnen worden overbrugd dankzij de samendrukbaarheid en het elastische gedrag van het materiaal.
  • De gemakkelijke vervormbaarheid maakt probleemloze montage en demontage mogelijk.
  • De lage compressieset (zettingsgedrag) garandeert een lange functionele betrouwbaarheid, zelfs bij hoge vervormingsfrequenties, waarbij de bestendigheid tegen oliën en vetten ook een garantie is.
  • Temperatuurbereik: -30 °C - +80 °C, kortstondig ook +100 °C.

Product aanvraag