Catalogus

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Terug naar het overzicht

Meetsoftware (CALYPSO) van Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Product aanvraag  

Het totaalprogramma voor standaard geometrieën en meer

CALYPSO heeft het programmeren in de meettechniek gerevolutioneerd. Zijn functie-georiënteerde interface biedt ongeëvenaard gebruiksgemak. Maak intuïtief meetprogramma's door het kenmerk te selecteren dat wordt gebruikt in de CAD ontwerptekening. Voer maat-, vorm- en positietoleranties direct vanuit het CAD model in.

Veel taken - één gereedschap

CALYPSO is ontworpen voor handmatige en CNC metingen, online en offline programmering. CALYPSO is geschikt voor meerdere sensoren en ondersteunt alle gangbare sensoren en meetmogelijkheden van Carl Zeiss. Via de I++ DME interface kunt u met CALYPSO niet-ZEISS meetsystemen besturen, zoals 3D meetmachines, knikarmmeetmachines, lasertrackers en computertomografen.

Botsingsvrij - automatisch

Zodra u met een paar muisklikken een onderdeel en de bijbehorende toleranties definieert, genereert CALYPSO automatisch een geschikte meetstrategie, die op elk moment kan worden aangepast en toegepast op andere onderdelen. CALYPSO beweegt de stylus snel en zonder botsingen rond het werkstuk en benadert de productkenmerken correct - u kunt zich bezighouden met andere taken.

Dynamisch miniplan

CALYPSO's hiërarchische ontwerp en functiegerichte programmering geven u de flexibiliteit om uw meetplanning te richten op het productieproces. U kunt bijvoorbeeld meetruns onderbreken om snel een ander onderdeel te meten. De onderbroken meting kan daarna eenvoudig worden voortgezet. Intelligenter scannen met VAST Navigator CALYPSO ondersteunt VAST Navigator - de vijfde generatie scannen van Carl Zeiss. Zonder onnodige onderbrekingen en met optimale benaderings- en verplaatsingswegen kunt u met VAST Navigator probleemloos in één run meten. Een tangentiële benadering is standaard. Dankzij volledig geïntegreerde intelligentie kan CALYPSO de maximale scansnelheid bepalen, afhankelijk van de vereiste nauwkeurigheid.

Optionele interfaces:

IGES 2D/3D, VDA 2D/3D, STEP 3D, DXF 2D, PMI en FTA kunnen rechtstreeks worden verwerkt.

Optionele directe interfaces:

ParaSolid, CATIA V4, CATIA V5, ProEngineer, UniGraphics, Inventor, Solid Works

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Meetsoftware

Meetsoftware (PiWeb)

Eenvoudige rapportage

ZEISS PiWeb is een grafisch rapportagesysteem van topklasse dat kwaliteits- of procesgegevens onmiddellijk vertaalt in waardevolle inzichten.

...

Meetsoftware (CALIGO)

Het complete programma voor vrije-vorm oppervlakken en meer.

CALIGO, de nieuwe software voor vrije-vorm oppervlakken, maakt het meten van carrosseriedelen eenvoudiger en sn...

Meetsoftware (GEAR PRO)

GEAR PRO - Tandwielsoftware op CAD-basis.

In combinatie met CALYPSO kunt u met GEAR PRO tandwielen, kegeltandwielen en wormen inspecteren. GEAR PRO genereert een CAD-model...