Catalogus

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Terug naar het overzicht

Ruwheidsmeetapparaten (ROTOS) van Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Product aanvraag  

Een ruwheidssensor die alle kenmerken verenigt.

Meet dimensie, vorm/locatie en ruwheid automatisch op één enkele machine: Meer productiviteit, één enkele registratie.

Voor de kwaliteitsinspectie van componenten, bijvoorbeeld in de aandrijflijn van voertuigen, moet het mogelijk zijn om ruwheid en golving te inspecteren in overeenstemming met de normen. De ZEISS ROTOS ruwheidssensor maakt dit voor het eerst mogelijk op een enkele coördinatenmeetmachine. Operators profiteren van een vereenvoudigde workflow voor meer meetzekerheid en een enorme tijdsbesparing.

ZEISS ROTOS is bedoeld voor gebruikers die grootte, locatie of vorm inspecteren op een coördinatenmeetmachine (CMM) en ook ruwheid en golving moeten meten op hetzelfde werkstuk. Dankzij de ZEISS ROTOS ruwheidssensor. kunnen alle kenmerken van een technische tekening volledig worden gemeten met één CMM en weergegeven in één record. Het is niet langer nodig om over te stappen naar een oppervlaktemeetinstrument.

Verschillende meetposities kunnen worden bereikt zonder opnieuw in te grijpen en een volledig automatische run is mogelijk zonder dat de operator de oppervlaktemeting beïnvloedt. Dit duurt slechts enkele seconden in vergelijking met de voorgaande enkele minuten. Omdat het niet meer nodig is om het werkstuk te transporteren en op te spannen, zijn de kans op fouten tijdens het proces en de invloed van de operator vrijwel geëlimineerd.

Maar er is meer: ZEISS ROTOS kan flexibel worden gepositioneerd om alle oppervlakken op een onderdeel te bereiken zonder opnieuw op te spannen. Bovendien beschikt de sensor over een roterende/kantelende as. Meetgegevens van de ZEISS ROTOS worden via Bluetooth verzonden naar de analysecomputer. De gegevens worden vervolgens geïmporteerd in CALYPSO-software via een machinedriver en kunnen samen met andere meetgegevens worden geëxporteerd in een gemeenschappelijk record. ZEISS ROTOS is beschikbaar voor geselecteerde coördinatenmeetmachines met VAST-sensordragers.

Product aanvraag