Kabelgoten Producenten online vinden

2 Kabelgoten
Exporteurs
2 Kabelgoten
Producenten

Kabelgoten Leveranciers (2)

Fabrikant   Duitsland   Azië Afrika Europa
Producten: Kabelgoten, Kabelaanlegsystemen, Ankerrails, Kabelklemmen, Verticale tracés, Rasterbanen, Wijdspankabelbanen, HF-klemmen, Kabellaadbakken
Fabrikant   Duitsland   Wereldwijd
De geschiedenis van igus® begint 15 oktober 1964 met Gunter Blase in een dubbele garage in Keulen-Muelheim. De eerste twintig jaar werkt igus® als leverancier...
Producten: Kabelgoten, Kogelbussen, Axiaallagers, Stuurlijnen, Kogellagers, Lasttraversen, Kabelkettingen, Halogeenvrije Kabels, Kabels & Leidingen
Levering uit
 
Levering aan
 
Soort bedrijf
 
Certificatie

Veilig leggen van elektrische kabels via kabelgoten

Het leven zonder elektriciteit is vandaag de dag niet meer denkbaar. Elk openbaar gebouw, elk privéhuis is via elektriciteitskabels aangesloten op het openbare elektriciteitsnet. Fabrikanten hebben verschillende systemen ontwikkeld voor het leggen van elektrische kabels, zoals kabelgoten.

De gebruikte materialen zijn plastic of roestvrij staal. Een kabelgoot bestaat meestal uit twee delen, de U-vormige trog, die aan de muur of het plafond wordt vastgeschroefd, en het deksel, dat de kabelgoot vaak met een kliksysteem afsluit. Enerzijds vervullen kabelgoten een beschermende functie voor de gelegde kabels, anderzijds bevorderen ze een heldere kabellegging.

Veelgebruikte systemen voor het leggen van kabels

In de praktijk hebben de volgende systemen voor het leggen van kabels zich bewezen en worden daarom vaak gebruikt:

  • Gaaskabelgoten
  • Kabelondersteunende systemen
  • Kabelgoten
  • Kliksysteem
  • Rasterkabelgoten
  • Kabelroutes

Gaaskabelgoten
Goten van gaas bestaan uit individuele ronde metalen staven die aan elkaar zijn gelast. Ze worden bevestigd met schroefklemmen, haakklemmen of muurbeugels. Gaaskabelgoten zijn voorzien van een gepatenteerd verbindingssysteem, wat niet alleen de vele toepassingsmogelijkheden flexibel maakt, maar ook de installatietijd aanzienlijk verkort. Gaaskabelgoten kunnen ook in krappe ruimtes worden geïnstalleerd zonder tijdsvertraging. Gemakkelijk hanteerbare klemmen, gebogen delen en flexibele verbindingselementen maken een snelle installatie mogelijk met een optimale aanpassing aan de betreffende ruimteomstandigheden.

Kabelondersteunende systemen
Kabelopbergsystemen bestaan uit kabelladders, kabelgoten met verschillende geometrieën en bevestigingselementen zoals rails en klemmen. Door middel van geschikte draagconstructies is een flexibele bevestiging van dergelijke kabeldraagsystemen mogelijk.

Kabelgoten met kliksysteem
Deze kabelgoten zijn gemaakt van verzinkt plaatstaal met een zinklaag van ca. 20 µm. Afzonderlijke onderdelen van deze kabelgoten worden zonder schroeven met elkaar verbonden, wat de installatie vereenvoudigt en rationaliseert.

Gaaskabelgoten
De gaaskabelgoten zijn modulair opgebouwd. Knoopverbindingen, montagehoeken 45° of 90°, klemstukken voor de bevestiging van de barrièrestrips maken een snelle en eenvoudige installatie mogelijk. Gaaskabelgoten hebben speciale eigenschappen die ervoor zorgen dat de functies in geval van brand gedurende een lange periode behouden blijven. Vlucht- en reddingsroutes kunnen speciaal worden beveiligd en blijven zichtbaar in geval van nood. Noodverlichting, brandmeldinstallaties en rookgasventilatoren worden in geval van brand voldoende lang functioneel gehouden.

Kabelroutes
Met kabelgoten kunnen grote hoeveelheden kabels veilig en duidelijk worden bevestigd. Dit maakt kabelgoten bijzonder geschikt voor openbare gebouwen en grote bouwwerken. Als op een later tijdstip uitbreidingen of wijzigingen aan de elektrische installaties nodig zijn, kunnen deze te allen tijde eenvoudig worden uitgevoerd.

Conclusie

Kabelgoten zijn onmisbare elementen als het gaat om het leggen van elektrische kabels in gebouwen van welke aard dan ook. De individuele modulaire systemen met hun talrijke varianten van bevestigingsmiddelen maken een grote flexibiliteit en aanpassing aan de respectievelijke lokale omstandigheden mogelijk. Dit betekent dat elke vorm van kabelaanleg veilig en volgens de eisen kan worden uitgevoerd.