Catalogus

Over Azimut SpA

Het begin

Azimut Yachts ontstond in 1969, toen de jonge universiteitsstudent Paolo Vitelli Azimut Srl oprichtte en begon met het charteren van zeilboten.De eerste stappen op weg naar succes
In 1970 wezen enkele prestigieuze jachtmerken het bedrijf aan om hun boten in Italië te distribueren.
Azimut breidde zijn activiteiten al snel uit: Naast de distributie, begon het nieuwe jachten te ontwerpen. In een joint venture met Amerglass ontwierp het de AZ 43' Bali, een in massa geproduceerde glasvezelboot, die onmiddellijk een succes werd.
Het bedrijf breidde zijn gamma geleidelijk uit en concentreerde zich op de onderkant van de markt - met de lancering van de AZ 32' Targa in 1977, de "Ford T" van de botenwereld - en ook de bovenkant (met het gedenkwaardige debuut van de Azimut 105' Failaka in 1982, het grootste in massa geproduceerde jacht in glasvezel op dat moment).

De overname van Benetti en de start van eigen productie
In 1985 nam Azimut Benetti over. Dit historische merk, gevestigd in Viareggio, bouwde al boten sinds 1873 en ontwierp het concept van het megajacht.
Azimut kon nu zijn eigen jachten bouwen en definieerde een nieuwe stijl en industriestandaarden die een revolutie zouden betekenen voor de botenbouw, zoals: grote raamloze ramen, elektrische stoelen en walnotenhouten interieurs.Nieuwe productielocaties en internationale erkenning
Vanaf het einde van de jaren negentig, met de aankoop van nieuwe scheepswerven in Fano, de herstructurering van de Benetti scheepswerven in Viareggio en de bouw van een nieuwe site in Avigliana, in de provincie Turijn, groeide Azimut uit tot de belangrijkste bouwer van jachten en megajachten.
Deze leidende positie werd in de daaropvolgende seizoenen bevestigd, dankzij talrijke zakelijke successen en een investeringsbeleid dat de technologische en productiecapaciteiten van Azimut in de loop der jaren heeft geconsolideerd, met nu ook vestigingen in Brazilië.

 
Selectie verwijderen

30th Zagreb Boat Show

30th Zagreb Boat Show

Avenija Dubrovnik 15
10020
Zagreb
Kroatië

Azimut SpA

Azimut SpA

Via Martin Luther King 9-11
10051
Avigliana
Torino
Italië

Motorboten (S Collection)

Koolstof-tech generatie

Het gebruik van koolstofvezel is een constructiekeuze die het mogelijk maakt volumes en oppervlakken te vergroten bij een gelijkblijvend gewicht, en...