Catalogus

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

03.10.2021 05:10

Robuust, voordelig, betrouwbaar - DC/DC-converter PCMDS550-FT voor vorkheftrucks

De DC/DC converters van de serie PCMDS550-FT zijn op maat gemaakt om te voldoen aan de eisen in de vorkheftruck technologie. Hoogste kwaliteit en veiligheid zijn van bijzonder belang bij het gebruik van voedingen in deze toepassingen. Als schakel tussen het voedingssysteem en de elektronische subsystemen worden zeer hoge eisen gesteld aan de betrouwbaarheid ervan. Dankzij de goede prijs-prestatieverhouding en de uitstekende technische gegevens worden deze converters echter steeds vaker gebruikt in stationaire en industriële toepassingen.

De nieuwe PCMDS550-FT-serie kan flexibel worden ingezet. De nominale ingangsspanningen zijn 48 V, 80 V en 96 V. Het aanwezige ingangsfilter beschermt de apparaten tegen de typische transiënten die voorkomen in boordnetwerken. De standaard uitgangsspanningen zijn 12 V en 13,8 V.

De lage Ripple & Noise-waarden in combinatie met een hoge uitgangsspanningsconstante garanderen een betrouwbare werking van alle aangesloten verbruikers. Andere doorslaggevende kenmerken zijn de kortsluitvastheid, de bescherming tegen transiënten, de isolatieweerstand van 1,18 kVAC prim.-sec. en een temperatuurbereik van -25 ...+50 °C.

De PCMDS550-FT zijn ontworpen in een aluminium behuizing met een compacte vormgeving (189 x 115 x 60 mm). Het thermische concept van deze vacuümingekapselde DC/DC-omvormers zorgt voor een geoptimaliseerde warmteafvoer van alle vermogenshalfgeleiders door thermische koppeling met de bodemplaat. Het ingekapselde ontwerp maakt installatie mogelijk op voertuigen zonder ophanging of zonder luchtbanden met de hoogste schok- en trillingsbelastingen. De verbinding wordt gemaakt met een 4-polige FEP platte connector. De apparaten zijn CE-compliant en voorbereid voor beschermingsklasse 2.

Meer nieuws

Dankzij een speciale unieke vacuüminkapselingstechnologie zijn de voedingsmodules van MTM Power v...

AC/DC staat oorspronkelijk niet voor een bekende hardrockband, maar voor de wereldwijd meest voor...

Bent u op zoek naar een voedingsoplossing voor direct gebruik "op de machine"?