Catalogus

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

18.01.2023 10:01

MTM Power® Meting Mellenbach

AC/DC staat oorspronkelijk niet voor een bekende hardrockband, maar voor de wereldwijd meest voorkomende vorm van omzetting van elektrische energie van wisselstroom naar gelijkstroom. Toen elektriciteit aan zijn triomftocht begon aan het begin van de 20e eeuw, was er een zogenaamde elektriciteitsoorlog tussen gelijkstroom- en wisselstroomnetwerken en hun respectieve protagonisten Edison en Westinghouse. Uiteindelijk kregen wisselstroomnetwerken en dus AC/DC-voedingen de overhand en worden al meer dan 100 jaar beschouwd als de dominante vorm van voeding. De grote voordelen van wisselstroom zijn de gemakkelijke veranderbaarheid van het spanningsniveau en de eenvoudige schakelbaarheid. Met transformatoren kunnen hoge spanningen worden opgewekt en dus grote hoeveelheden energie over lange afstanden worden getransporteerd en gedistribueerd. Lokaal kunnen transformatoren dan worden gebruikt om minder gevaarlijke, lagere spanningen te leveren voor verlichting en motoren.

Met de toenemende opkomst van elektronische schakelingen die voor hun werking gelijkspanning nodig hebben, ontstond de behoefte om wisselspanning weer om te zetten in gelijkspanning. Apparaten die deze elektrische functie in kaart brengen, dragen verschillende namen, afhankelijk van de toepassing en locatie - voeding, gelijkrichter, stroomvoorziening en AC/DC-omvormer zijn er slechts enkele. De toepassingsgebieden zijn breed: AC/DC modules worden niet alleen in de industrie gebruikt, maar zijn ook aanwezig in elke computer en televisie en in LED-verlichting. Bij MTM Power® vindt u een breed scala aan verschillende producten voor optimale AC/DC stroomvoorziening in de industrie - van laagspanningsmodules tot plug-in voedingen.
Optimale stroomvoorziening met AC/DC voedingen van MTM Power®
In het hele toepassingsgebied van elektronische stroomvoorziening staan betrouwbaarheid en duurzaamheid centraal. Het gebruik van apparaten die afhankelijk zijn van een AC/DC-voedingseenheid moet de klok rond worden gegarandeerd. Daarom worden onze AC/DC-modules gekenmerkt door moderne schakeltopologieën en voldoen zij aan alle relevante veiligheidsnormen en EMC-normen. In ons assortiment vindt u onder meer voedingseenheden voor de decentrale stroomvoorziening van de meest uiteenlopende industriële toepassingen. De gebruikte BPC-technologie - de zogenaamde bodemplaatkoeling - maakt het mogelijk het warmteverlies specifiek via de bodemplaat af te voeren. Dit verhoogt de levensduur van de eenheden. Deze robuuste en onderhoudsvrije AC/DC-voedingen zijn bijzonder geschikt voor gebruik in gevoelige elektronische subsystemen.

Meer nieuws

Dankzij een speciale unieke vacuüminkapselingstechnologie zijn de voedingsmodules van MTM Power v...

Bent u op zoek naar een voedingsoplossing voor direct gebruik "op de machine"?

De DC/DC converters van de serie PCMDS550-FT zijn op maat gemaakt om te voldoen aan de eisen in d...