Catalogus

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

25.03.2022 00:03

Novotechnik Messwertaufnehmer: Geleidende plastic potentiometers nog steeds op schema

Zelfs nu de vraag naar contactloze processen op het gebied van lineaire en roterende meettechnologie toeneemt, zijn op potentiometers gebaseerde sensoren nog steeds ongeëvenaard en zullen dat waarschijnlijk ook blijven, vanwege hun nuttige eigenschappen en hun gunstige kosten-batenverhouding:

In de afgelopen jaren heeft Novotechnik alleen al voor de automobielindustrie meer dan 100 miljoen geleidende kunststof potentiometers geproduceerd. En ook in de toekomst zullen deze efficiënte sensoren waarschijnlijk niet alleen onvervangbaar blijven, maar zelfs steeds meer toepassing vinden in diezelfde industrie en op vergelijkbare terreinen. Immers, het bereiken van vergelijkbare meetsnelheden, lineariteitswaarden, resoluties, hysteresiswaarden en temperatuurbereiken zou anders aanzienlijk hogere kosten en inspanningen met zich meebrengen. Bovendien zijn de uitgangssignalen van de potentiometers in real-time beschikbaar, zonder contourfouten, en zijn ze gemakkelijk te verwerken. Tegelijkertijd zijn deze robuuste sensoren bestand tegen schokken en trillingen, verbruiken ze slechts een uiterst geringe hoeveelheid stroom en zijn ze ongevoelig voor EMI en magnetische velden. Bij hoogwaardige ontwerpen zijn levensverwachtingen van meer dan 100 miljoen bewegingen heel gebruikelijk.

De lineaire klepstandsteller is voorzien van een oscillerende frontale frictielagering en een ontkoppelde afstrijker voor een stick-slip-vrije werking. Door zijn hoge levensverwachting en de eenvoudige montage met universeel monteerbare "snap-on" spanklemmen is de lineaire klepstandsteller uitstekend geschikt voor het direct en nauwkeurig meten van trajecten in de regel- en meettechniek. De LWH-serie is verkrijgbaar met meetlengtes van 75 tot 900 mm. Met een resolutie van 0,01 mm zijn deze meetsystemen ook zeer nauwkeurig. Op het gebied van industriële sensoren heeft de LWH-serie - waarvan Novotechnik in de afgelopen 10 jaar meer dan 1 miljoen exemplaren met allerlei kaliberlengten heeft verkocht - zich ruimschoots bewezen. Zo worden deze lineaire sensoren wereldwijd in grote aantallen toegepast in spuitgietmachines, in de machinebouw en in de automatiseringstechniek.

Meer nieuws

Van 24.04.2024 - 26.04.2024

in Shenyang, China

We kijken uit naar je komst!

Onderweg met de explosievenopruimingsdienst

25.10.2022 00:00

75 jaar Novotechnik

Sensoren voor lineaire en roterende metingen

Overal waar posities en hoe...

Novotechnik ontvangt de leveranciersprijs van BRP-Rotax
Roterende sensoren voor mobiele machines