Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

16.06.2022 01:06

MAE publiceert nieuwe hoofdcatalogus 2022

Aan het begin van het beursseizoen publiceert MAE zijn nieuwe hoofdcatalogus voor het jaar 2022/23. Bijzondere highlights zijn de nieuwe producten BB 42, BL 89, alsmede de stappenmotoren met geïntegreerde elektronica

De borstelloze blower BB 42 is met 76 mm diameter de kleinste blower van de Italiaanse fabrikant van aandrijftechniek en overtuigt door zijn compacte bouwwijze en geringe geluidsvermogen. De wisselstroommotor BL 89 SI zet nieuwe maatstaven met toerentallen tot 20.000 omw/min en is bij uitstek geschikt om inefficiënte wisselstroommotoren in bestaande industriële toepassingen te vervangen. Met de ST XX STE-serie die sinds augustus 2021 verkrijgbaar is, zijn de in Europa geproduceerde stappenmotoren van MAE nu ook verkrijgbaar met direct op de motor aangebrachte high-end elektronica. Deze besturingselektronica wordt aangestuurd via CANopen, EtherCAT of digitale ingangen, zodat externe componenten in de schakelkast niet meer nodig zijn.

Voor het eerst in de geschiedenis van MAE zijn met de publicatie van de nieuwe catalogus geselecteerde producten toegevoegd aan de zogenaamde voorkeurseries, die verkrijgbaar zijn zonder minimale bestelhoeveelheid en met een geoptimaliseerde levertijd. Aan de hand van een kleurcodering kunnen klanten deze series en de beschikbaarheidsopties snel herkennen.

De catalogus is online beschikbaar op: https://www.dunkermotoren.com/en/downloads/catalogues/

Meer nieuws

De GR-serie borstelgelijkstroommotoren van Dunkermotoren heeft zich in de markt gedurende tientallen jaren bewezen als uiterst robuust en betrouwbaar. De serie geniet dan ook een grote populariteit en is een ijkpunt voor andere leveranciers. Met de laatste revisie verbetert Dunkermotoren het thermomanagement en de corrosiebestendigheid, waarmee de leidende positie verder wordt uitgebouwd.

Na de BG 66, BGE5510 en BG 95 is de BG 75 nu ook beschikbaar als dPro-versie. Met een continu uit...

De voortschrijdende digitalisering biedt de automatiseringstechnologie een breed scala van nieuwe mogelijkheden en benaderingen voor de realisatie van automatiseringsoplossingen. De sleutelwoorden zijn decentralisatie, modulariteit en flexibiliteit. Dunkermotoren, een merk van AMETEK Advanced Motion Solutions, is als pionier en wereldmarktleider van geïntegreerde slimme BLDC-motoren innovatief actief op deze markt en biedt haar klanten met de laatste release van de nexofox MotionCode de perfecte omgeving om nieuwe automatiseringsbenaderingen werkelijkheid te laten worden.
Ook dit jaar zal sps Italia als aanwezigheidsbeurs worden gehouden. Van 24 tot en met 26 mei 2022 zullen leveranciers van componenten en systemen de laatste innovaties op het gebied van elektrische automatiseringstechnologie presenteren. Dunkermotoren en haar groepszuster MAE zullen ook vertegenwoordigd zijn als exposanten en zullen hun producthoogtepunten presenteren in hal 5 op stand L005
MAE, sinds jaar en dag bekend als fabrikant van blowers en motoren op het gebied van industriële en particuliere reinigingstoepassingen, exposeert dit jaar voor het eerst samen met zusterbedrijf Dunkermotoren op de Interclean in Amsterdam. Beide bedrijven zullen gezamenlijk hun nieuwe producten presenteren in hal 5 op stand 505.
Met de draaistroommotor BL 89 SI presenteert MAE een snellopende motor die dankzij de geïntegreerde elektronica vele functies biedt. Deze maakt enerzijds een enorm breed toerentalbereik van 3000-20.000 omw/min mogelijk en anderzijds een eenvoudige regeling van inschakelstroom, continustroom en toerental