Catalogus

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

16.08.2022 09:08

Optimale tracering voor platen en bladen

KULLEN-KOTI zal zijn oventransportrollen presenteren op Aluminium 2022 De oventransportrollen van KULLEN-KOTI zijn uitgerust met speciale draadafsnijdingen die temperatuurbestendig zijn tot 1.200 °C. Ze worden wereldwijd gebruikt in de horizontale lijnen van warmtebehandelingsinstallaties. Ze worden wereldwijd gebruikt in de horizontale lijnen van warmtebehandelingsinstallaties, waar ze het precieze en oppervlaktevriendelijke transport van aluminium platen en platen mogelijk maken. Op de ALUMINIUM beurs van dit jaar in Düsseldorf zal KULLEN-KOTI dit uitzonderlijke type borstel presenteren en informatie verstrekken over de talrijke mogelijkheden voor een op maat gemaakte fijnafstelling ervan. Het bedrijf is te vinden in hal 7A op stand D30.

KULLEN-KOTI is niet alleen een van de belangrijkste leveranciers van gereedschapsborstels voor de mechanische bewerking van aluminium halffabrikaten, maar ook een van de topleveranciers voor fabrikanten van installaties voor de productie van aluminium materialen en hun legeringen voor de lucht- en ruimtevaart en de automobielindustrie. In de continue warmtebehandelingsinstallaties voor bijvoorbeeld herkristalliseren, conditioneel gloeien en oplossingsgloeien, evenals voor het raffineren van aluminium halffabrikaten, vertrouwen zij op oventransportrollen van KULLEN-KOTI. Op de ALUMINIUM 2022 dit jaar in Düsseldorf (27-29.9.2022) zal de wereldwijd actieve onderneming daarom - onder andere - de nieuwste generatie van haar oventransportrollen voor gebruik in walshaardovens presenteren. Voor ingenieurs, inkopers en onderhoudspersoneel in de aluminiumindustrie zal in hal 7A op stand D30 uit de eerste hand informatie beschikbaar zijn over de bijzondere technische kenmerken en kwaliteitskenmerken van deze speciale borstels, die meestal installatieklaar worden geleverd en vaak worden aangepast om aan specifieke klanteneisen te voldoen.

De oventransportrollen van KULLEN-KOTI zijn in de eerste plaats rolborstels die gekenmerkt worden door zeer hoogwaardige, bijzonder dichte draadafsnijdingen en -bekledingen. Deze garnituren en bekledingen zorgen ervoor dat de platen, platen of panelen in een precieze rechte lijn door de verwerkingsapparatuur lopen. Aldus voorkomen zij ongewenste materiaalafzettingen (pick-up) op de rol en beschermen zij de onderzijde van de aluminium halffabrikaten. Op die manier ondersteunen de oventransportrollen van KULLEN-KOTI niet alleen een homogene procesbeheersing tijdens de warmtebehandeling, maar verminderen ze ook de kosten voor het onderhoud van de installatie. De warmtebehandelde platen of bladen kunnen meestal zonder verdere nabehandeling naar de volgende processtap worden overgebracht.

Verticaal op de wals staan

Om optimaal te kunnen voldoen aan de eisen en bedrijfsomstandigheden van verschillende gebruikers en installatiebouwers, worden de ovenwalsen van KULLEN-KOTI meestal uitgerust met uiterst homogene draadafsnijdingen, zodat de hoogst mogelijke dichtheid van hun oppervlakten gegarandeerd is. Wat dit concreet betekent, demonstreert de onderneming op haar beursstand ALUMINIUM aan de hand van de borstelbandzetting van haar serie DBS (double band spiral). De afzonderlijke draden zijn met hoge precisie verticaal op de rol en met gelijkmatige tussenafstand gerangschikt. Zij kunnen worden vervaardigd uit materialen die bestand zijn tegen een temperatuur tot 1.200 °C. Het volledige borsteloppervlak wordt bovendien voor een optimale concentriciteit geschoren en zowel in axiale als radiale richting gripvrij geslepen. Dit gebeurt bij KULLEN-KOTI in een speciaal ontwikkeld en waarschijnlijk wereldwijd uniek bewerkingscentrum, waarmee het oppervlak van de transportrol ook kan worden voorzien van een concave kromming of van een convexe holle slijping. Het bedrijf zal op ALUMINIUM ook informatie geven over de extra mogelijkheden voor klantspecifieke optimalisatie die dit bewerkingscentrum biedt.

Maximale benutting van de ovencapaciteit

De hoge kwaliteitsnormen van KULLEN-KOTI zorgen er uiteindelijk voor dat de oventransportrollen van het bedrijf een uitstekend transportgedrag vertonen. In de praktijk betekent dit dat hun volgnauwkeurigheid zeer hoog is en dat de zijdelingse verschuiving minimaal is. Daardoor kan de beschikbare ovenruimte optimaal worden benut en blijft de slijtage van de transportrollen gering, zodat ze een lange levensduur bereiken.

Op de ALUMINIUM-stand van KULLEN-KOTI zullen de experts van het bedrijf informatie geven over tal van andere aspecten van de fabricage en toepassing van oventransportrollen. Bijvoorbeeld over de mogelijkheid van reconditionering en vernieuwing van het draadgarnituur, het aanbod van simulatie van inbedrijfstellingsprocessen of over het gebruik van mobiele meetsystemen voor ovensystemen van oudere datum. Bovendien zullen de bezoekers van de beurs te weten komen waarom het zo belangrijk is dat de spiraalborstelvoeringen van de ovenborstels van KULLEN-KOTI eindeloos strak worden gemonteerd met exact gedefinieerde spannings- en drukwaarden en dat elke walsborstel een elektrodynamisch balanceerproces ondergaat.

Meer nieuws

Gerichte oplossingen voor ultrafijn slijpen en afronden van snijkanten

<...

Technische borstels maken al vele jaren deel uit van de basisuitrusting van talloze houtbewerkingsmachines en -systemen. Ze worden hier gebruikt in talloze verschillende ontwerpen en maten.

Onze oventransportrollen zijn uitgerust met speciale draadafsnijdingen die bestand zijn tegen tem...

Ontbramen met borstels wordt beschouwd als een van de meest flexibele en soms meest economische m...

KULLEN-KOTI presenteert borsteloplossingen voor geautomatiseerd ontbramen
KULLEN-KOTI levert borstelsystemen voor talrijke beroepen in de bouwsector