Catalogus

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

07.11.2022 00:11

SPS: VAHLE TOONT INNOVATIES VOOR AUTOMATISCHE SYSTEMEN

Paul Vahle GmbH & Co. KG zal dit jaar bij de SPS zijn. Op de beurs, die van 8 tot 10 november in Neurenberg plaatsvindt, zal voor het eerst het wereldwijd unieke intelligente stroomafnamesysteem Smart Collector te zien zijn. Andere hoogtepunten op de VAHLE-stand in hal 4, stand 336, zijn de modulaire compacte geleiderlijn VCL en de nieuwste besturingsgeneraties. Daarnaast wordt de iTRAK van Rockwell Automation gepresenteerd, die is uitgerust met inductieve VAHLE-systemen voor contactloze energieoverdracht.

"Nadat de SPS vorig jaar helaas moest worden afgelast, zijn we des te blijer dat we onze productinnovaties zoals de Smart Collector dit keer live aan het publiek kunnen presenteren. Met deze oplossing zorgen we - in overeenstemming met het beursmotto 'Bringing Automation to Life' - voor een hogere beschikbaarheid en productiviteit van geautomatiseerde systemen", aldus Achim Dries, CEO van de VAHLE Group. Met 's werelds eerste intelligente stroomafnemer op de markt, verlaagt de technologiepionier uit Kamen tegelijkertijd de onderhoudskosten. "Het systeem verzamelt analysegegevens over de toestand van de geleiderails en hun componenten en voorkomt zo storingen in een vroeg stadium. Dit bespaart veel tijd en dus ook geld", aldus de CEO. Inmiddels heeft VAHLE het systeem in drie proefinstallaties geïnstalleerd. Bovendien wordt momenteel een productielijn van een Duitse autofabrikant uitgerust met de Smart Collector.

Op de beurs voor slimme en digitale automatisering presenteert VAHLE op haar stand ook een bijzonder hoogtepunt - de iTRACK van Rockwell Automation. Daar wordt het ultracompacte CPS140 kHz inductieve krachtoverbrengingssysteem gebruikt, dat het mogelijk maakt bewegende elementen, ook wel movers genoemd, continu contactloos van stroom te voorzien. "Bovendien wordt de complexiteit van de energievoorziening verminderd en de robuustheid vergroot", aldus Dries. Daardoor kunnen hogere procesrendementen worden bereikt in vergelijking met conventionele opties voor energieoverdracht. . De oplossing is daarom bijzonder geschikt voor systeemintegratoren en fabrikanten van verpakkingsmachines en productielijnen.
Het beursportfolio wordt gecompleteerd door klassieke energietransmissiesystemen zoals geleiderails of laadcontacten. "Ook hier staat onze ontwikkeling niet stil. Onlangs hebben we de laadcontacten geoptimaliseerd voor betere prestaties en vooral voor gebruik buitenshuis," zegt Dries. De alles-in-één geleiderlijn VCL is speciaal ontworpen voor pendelsystemen, automatische magazijnen voor kleine onderdelen (AS/RS) en opslag- en zoekmachines (SRM), alsmede voor toepassingen met compacte transferwagens en transferwagens in het kleine en middelgrote vermogensbereik. "In tegenstelling tot vergelijkbare oplossingen onderscheidt de VCL zich vooral door zijn modulariteit, schaalbaarheid en montagegemak", benadrukt Dries. Op de beursstand zullen ook componenten van de nieuwste besturingsgeneratie te zien zijn. VAHLE is te vinden in hal 4 op stand 336.

Meer nieuws

11.03.2024 00:00

VAHLE op de LogiMAT 2024
Focus op voorspellend onderhoud bij VAHLE

VAHLE viert 111 jaar succesvolle bedrijfsgeschiedenis

Paul Vahle GmbH...

Paul Vahle GmbH & Co KG reist dit jaar naar de InnoTrans in Berlijn met innovatieve oplossing...

Paul Vahle GmbH & Co KG steunt de noodhulp van Caritas voor de slachtoffers van de oorlog in...

- Smart Collector voor permanente bewaking van geleiderailsystemen

- Hogere beschikbaa...