Catalogus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

15.03.2023 00:03

Dunkermotoren biedt een nieuwe wielaandrijving voor industriële AGV's en AMR's

NG 1000 WO naafversnellingsbakken voor het aandrijven van industriële trucks met een bijzonder geringe bodemvrijheid en een maximaal totaalgewicht tot 4 ton

Met de NG 1000 WO naafversnellingsbak presenteert Dunkermotoren, een merk van AMETEK, een versnellingsbak speciaal voor bestuurderloze transportsystemen zoals AGV's en AMR's. De afkorting WO betekent "met offset" en beschrijft de karakteristieke asverschuiving van de versnellingsbak naar de aangebouwde motor. Het ontwerp van de versnellingsbak is perfect afgestemd op de borstelloze BG 95 BLDC-motor. De combinatie van motor en versnellingsbak vereist een totale hoogte van slechts 95 mm, wat een bijzonder korte rijhoogte en een minimale breedte van slechts 600 mm mogelijk maakt. Dankzij de asverschuiving kunnen de aandrijvingen bij inbouw in het voertuig naast elkaar worden geplaatst. Dit verhoogt het maximale laad- en acceleratievermogen van het voertuig en zorgt tegelijkertijd voor een smal chassis. In tijden waarin opslagruimte duurder is dan ooit, draagt de NG 1000 WO in combinatie met de BG 95 motor zo bij tot de realisatie van ruimte- en kostenbesparende logistieke oplossingen en overtuigt door zijn vermogen.

De versnellingsbak kan tot 1000 kg per wiel dragen en brengt op betrouwbare wijze acceleratiekoppels tot 160 Nm over. Zo kan het vermogen van de BG 95x80 volledig worden benut en is de versnellingsbak niet langer de beperkende component. Zo kan bijvoorbeeld een voertuig van vier ton met twee aangedreven wielen van elk 200 mm diameter (differentieelregeling) in slechts drie seconden naar een snelheid van 2 m/s worden versneld. Bij belasting onder het maximale draagvermogen kan een nog betere acceleratie en wendbaarheid worden gerealiseerd.

Zoals alle aandrijfoplossingen van Dunkermotoren kan de NG 1000 WO worden aangepast aan uw specifieke eisen op het gebied van snelheidsregeling, wieldiameter en vele andere parameters om het beste resultaat voor uw toepassing te bereiken.

Meer nieuws

Dunkermotoren, een merk van AMETEK, heeft onlangs de EtherNet/IP Industrial Ethernet interface ge...

Wat hebben Formule 1-coureur George Russell en een geborstelde gelijkstroommotor van Dunkermotore...

Het komt niet vaak voor dat productontwerpers en inkoopmanagers het eens zijn over het gebruik va...

Op de LogiMAT Stuttgart van 25 - 27 april 2023 legt Dunkermotoren de focus op de slimme oplossing...

Al voor de zesde keer geeft Dunkermotoren, een merk van AMETEK, het tijdschrift ''mo

Met de SL 38 productfamilie presenteert Dunkermotoren, een merk van AMETEK, de eerste grootte van...