Catalogus

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

21.03.2023 01:03

Inwijdingsceremonie fabriek 6

Franke GmbH is sinds 1954 gevestigd in de Obere Bahnstraße in Aalen. Gebaseerd op de uitvinding van de draadrollager door de oprichter Erich Franke, hebben wij ons ontwikkeld tot een specialist voor roterende en lineaire bewegingen in talrijke industrieën. Er komen voortdurend nieuwe toepassingsgebieden bij, zoals e-mobiliteit. De productiegebieden groeien met de taken mee.

Wij zien onszelf als ontwikkelingspartner voor innovatieve oplossingen. Aangepast aan de eisen van de klant creëert Franke technische meesterwerken voor het bijzondere. Superstille precisielagers voor computertomografen en ultralichte rollagers uit de 3D-printer. Draadlagers van Franke zijn te vinden in de medische techniek, breimachines of gereedschapswisselaars. Ze assembleren printplaten op topsnelheid of draaien enorme zonnepanelen bij duizenden om de loop van de zon te volgen. Franke heeft nu ongeveer 360 mensen in dienst in zijn hoofdkantoor in Aalen. Franke bouwt momenteel opnieuw: De nieuwe Plant 6 wordt medio 2024 gebouwd en zal de Obere Bahnstraße een nieuwe uitstraling geven.

Franke is klimaatneutraal in 2025

Ook voor Franke is duurzaamheid een belangrijk thema. Het bedrijf wil in 2025 klimaatneutraal zijn. Al in 2019 werd voor het eerst de koolstofvoetafdruk van een van de kernproducten bepaald: het hoofdmagazijn voor computertomografen. Daaruit bleek dat 80% van de uitstoot van het product plaatsvindt in upstream of downstream processen. Bijgevolg werd samen met de leveranciers gezocht naar manieren om over te schakelen op klimaatvriendelijke processen en deze vast te leggen.

Conclusie

De eisen die in de wereldwijde concurrentie aan moderne industriële ondernemingen worden gesteld, blijven toenemen. Openstaan voor nieuwe trends met behoud van tradities is de sleutel tot succes. Bij Franke lukt deze evenwichtsoefening elke dag opnieuw.

Meer nieuws

26.03.2024 02:00

Geen ruimte is geen argument
In de wereld van lagertechnologieën staat een innovatieve oplossing in de schijnwerpers: het draadlooplager.

Eenvoudige bediening en een goed ontwerp: Het jonge bedrijf Sachs Products hecht bijzonder veel b...

De Spaanse fabrikant van verpakkingsmachines Mespack is een specialist voor flexibele verpakkinge...

Een uitdaging wordt een succesverhaal: Na eerder met verschillende leveranciers aan een oplossing...