Catalogus

Lehnert GmbH

28.08.2023 01:08

Lehnert GmbH uit Fernwald in Centraal-Hessen verhoogt omzet met 40 procent in het afgelopen jaar / Onderscheiden met het keurmerk "Werkgever van de toekomst

Lutz Köppen, Managing Director van Lehnert GmbH, kan er dezer dagen wel om lachen: zijn bedrijf is onlangs onderscheiden met het keurmerk "Werkgever van de toekomst". In tijden van een groot tekort aan geschoold personeel is dit goed nieuws voor het middelgrote bedrijf, dat gespecialiseerd is in scheidingswandsystemen en industriële interieurbouw. "Ik ben erg trots op deze prijs," bekent Köppen. De prijs laat zien dat het bedrijf niet alleen economisch succesvol is, maar ook en vooral zijn werknemers centraal stelt in zijn handelen.
Met een omzetstijging van 40 procent vorig jaar tot 24,5 miljoen euro voorziet Lehnert de werkplek van functionele en esthetische ruimteconcepten voor flexibele ontwikkelingsmogelijkheden met de beste akoestiek. Dat succes geen vanzelfsprekendheid is, maar te maken heeft met de mensen die voor het bedrijf werken, is nu opnieuw onderstreept door de prijs. Het bedrijf had bij de aanvraag punten gescoord op vijf gebieden: modern leiderschap, innovatiekracht, status van digitale transformatie, werknemervriendelijkheid en strategieën voor werving. 85 medewerkers, waaronder drie stagiairs, profiteren momenteel van de positieve werkomgeving in het bedrijf.
Dit jaar wordt het aantal medewerkers verder uitgebreid, er worden 5-10 nieuwe collega's en twee nieuwe stagiairs aangenomen, voornamelijk op commercieel en technisch gebied. We zijn op zoek naar industriële en kantoorbedienden, technici en tekenaars. Naast de vele bijscholingsmogelijkheden zal vooral IT-kennis worden getraind om altijd up-to-date te zijn. "We proberen de digitalisering in ons bedrijf op agressieve wijze te bevorderen," zegt de directeur. Dit onderwerp wordt gezien als een grote kans om in de toekomst concurrerend te blijven.

Meer nieuws

Elegante scheidingswandelementen van staal en glas
Scheidings...