Catalogus

Lehnert GmbH

19.09.2024 02:09

Lehnert GmbH geëerd als werkgever van de toekomst

Tevreden werknemers als basis voor succes

Lehnert GmbH uit Fernwald in Midden-Hessen verhoogt omzet met 40 procent in het afgelopen jaar / Onderscheiden met het keurmerk "Werkgever van de toekomst

Lutz Köppen, Managing Director van Lehnert GmbH, kan er dezer dagen wel om lachen: zijn bedrijf is onlangs onderscheiden met het keurmerk "Werkgever van de toekomst". Dit is goed nieuws voor het middelgrote bedrijf, dat gespecialiseerd is in scheidingswandsystemen en industriële interieurinrichting, in een tijd waarin er een enorm tekort is aan geschoold personeel. "Ik ben erg trots op deze prijs," geeft Köppen toe. De prijs laat zien dat het bedrijf niet alleen economisch succesvol is, maar ook zijn werknemers in het middelpunt van zijn activiteiten plaatst.
Met een omzetstijging van 40 procent vorig jaar tot 24,5 miljoen euro biedt Lehnert flexibele ontwikkelingsmogelijkheden op de werkplek met functionele en esthetische ruimteconcepten en een uitstekende akoestiek. Het feit dat dit succes niet vanzelfsprekend is, maar te maken heeft met de mensen die voor het bedrijf werken, is nu opnieuw benadrukt door de award. Het bedrijf scoorde hoog op vijf gebieden tijdens de aanvraagprocedure: modern leiderschap, innovatiekracht, status van digitale transformatie, werknemersvriendelijkheid en wervingsstrategieën. 85 werknemers, waaronder drie leerlingen, profiteren momenteel van de positieve werkomgeving bij het bedrijf.
Dit jaar zal het aantal werknemers verder toenemen, met 5-10 nieuwe collega's en twee nieuwe stagiairs die voornamelijk op commercieel en technisch gebied zullen worden aangeworven. We zijn op zoek naar industriële en kantoorbedienden, technici en tekenaars. Naast de vele bijscholingsmogelijkheden zal met name IT-expertise worden getraind om altijd up-to-date te zijn. "We proberen de digitalisering in het bedrijf heel proactief te bevorderen", zegt de directeur. Dit onderwerp wordt gezien als een grote kans om in de toekomst concurrerend te blijven.

Lehnert investeert dit jaar ook 500.000 euro in machines en software om technisch up-to-date te blijven. Voor de nieuwe productiehal worden onder andere een aluminium dubbele verstekzaag, industriële trucks en een persluchtsysteem aangeschaft. De moderne hal werd vorig jaar gebouwd voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. Er werden ook een fotovoltaïsch systeem en vier e-laadstations toegevoegd.
Siemens Healthineers in Forchheim/Beieren is een van de bedrijven die het bedrijf uit Centraal-Hessen voor zich heeft gewonnen met zijn expertise. Zij bouwen stralingsbeschermingscabines ter waarde van meer dan vijf miljoen euro voor de medisch-technologische specialisten. Tijdens de productie wordt onder andere 350 ton lood verwerkt.

Meer nieuws

Lutz Köppen, Managing Director van Lehnert GmbH, kan er dezer dagen wel om lachen: zijn bedr...

Elegante scheidingswandelementen van staal en glas
Scheidings...