Catalogus

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

14.11.2023 00:11

Haptische touch HMI werkt ook zonder display

  • Intuïtieve HMI's voor de internationale markt
  • Haptische touch HMI werkt ook zonder display
Op glas gebaseerde, haptische, embedded touch HMI's van Irlbacher, de wereldwijde specialist in het verwerken en functionaliseren van vlakglas, maken intuïtieve gebruikersinterfaces mogelijk die het zonder display en dus zonder spraak kunnen stellen. Bedieningselementen en knoppen worden vervangen door PCAP-gebaseerde bedieningselementen die in het glas zijn geïntegreerd en zelfs door handschoenen kunnen worden gevoeld. Alle productiestappen voor de oplossingen op maat worden uitgevoerd in Duitsland.

De haptische bedieningselementen kunnen verzonken of verhoogd zijn. Elementen in de vorm van vingertoppen vervangen knoppen en maken intuïtieve bediening mogelijk, omdat aan de voorkant meteen te zien is waar een handeling moet worden uitgevoerd. Invoerapparaten in de vorm van schuifregelaars of encoders kunnen ook worden gemodelleerd met deze technologie. Passend geplaatste LED's of kleine alfanumerieke displays tonen de huidige instelwaarden. Door de achtergrondverlichting en de afzonderlijke scènes dienovereenkomstig te ontwerpen, zijn bedieningsprocedures intuïtief begrijpelijk en duidelijk, zelfs zonder display.

De microcontrollers die worden gebruikt om de sensorsignalen van de PCAP te analyseren, bieden voldoende rekenkracht om sommige of alle toepassingen van de klant in te bouwen. In dit geval zorgen speciale tools ervoor dat de IP van de klant beschermd blijft. Hierdoor kunnen ontwikkelingstaken worden geparallelliseerd, waardoor de time-to-market wordt verkort en de productiekosten worden verlaagd.

De embedded HMI's van Irlbacher zijn gebaseerd op PCAP-technologie. Hierdoor zijn ze volledig gesloten, zonder verbindingen, hebben ze geen openingen nodig en bieden ze beschermingsklassen tot IP69K. Reiniging - of, in de MedTech-sector bijvoorbeeld, hygiënische reprocessing - kan op elk moment zonder problemen worden uitgevoerd. Afhankelijk van de ontwerpvereisten is de HMI verzonken of ingelijmd - of vormt het de eigenlijke voorkant van het apparaat.

Dankzij een slimme combinatie van sensoren en achtergrondverlichting kan zelfs complex apparaatgedrag in kaart worden gebracht met de eenvoudigste bedieningsprocedures. Bijvoorbeeld, een eerste aanraking van de glazen voorkant activeert het apparaat; de achtergrondverlichting gaat gelijkmatig omhoog. Hierdoor is er bijvoorbeeld geen AAN-knop nodig. Het geïntegreerde besturingssysteem is zo krachtig dat er ook achtergrondverlichting voor landschappen kan worden gerealiseerd. De verlichting van de HMI past zich dus aan de status van het apparaat en het verwachte bedrijfsproces aan.

Tijdloos elegante HMI's gebruiken meestal rijk zwart als basiskleur. Bedrijfslogo's, apparaatnamen, symbolen enz. kunnen ook op het voorglas worden aangebracht met UV-bestendige, milieuvriendelijke keramische bedrukking. In een laatste verwerkingsstap emailleren alle kleurlagen onlosmakelijk met het glas, dat tegelijkertijd wordt veredeld tot gehard veiligheidsglas.

De Irlbacher Group, die al bijna 90 jaar bestaat, wordt beschouwd als de glasverwerker met het breedste scala aan productiemogelijkheden wereldwijd. Het bedrijf print al meer dan 15 jaar elektronische circuits op glas en ondersteunt zijn klanten bij de ontwikkeling van geavanceerde assemblageoplossingen voor op maat gemaakte embedded touch HMI's, zowel met als zonder displays.

Meer nieuws

Dankzij de geleiders die in het touchscreen zijn uitgesneden, weten je vingers altijd waar ze zij...

Waarom heb je printplaten nodig als je ook elektronica op glas kunt printen? De Irlbacher Groep verwerkt al meer dan 80 jaar speciaal glas voor diverse industrieën. Met zijn gepatenteerde Impatouch-technologie toont het bedrijf uit Schönsee in verschillende toepassingen aan dat de achterkant van het glas als circuitdrager kan worden gebruikt en dat de elektronica direct op het glas kan worden gemonteerd