Catalogus

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

08.11.2023 00:11

Nieuwe generatie ruimtesensoren door E+E Elektronik

Met de CDS201, HTS201 en TES201 lanceert de Oostenrijkse sensorspecialist E+E Elektronik een nieuwe generatie nauwkeurige en betrouwbare ruimtesensoren. De CDS201 3-in-1 apparaat voor CO2, vochtigheid en temperatuur, de HTS201 vochtigheids- en temperatuursensor en de TES201 temperatuursensor, afgestemd op de respectievelijke toepassing voor facilitaire automatisering, zijn uitstekende keuzes. Elke variant heeft analoge uitgangen of een digitale interface en een groot, geavanceerd display. De functionele snap-on-behuizing minimaliseert de installatiekosten en voorkomt de aanzuiging van valse lucht.
Uitstekende meetprestaties, innovatief ontwerp
De drie sensoren maken indruk met hun uitstekende nauwkeurigheid in termen van de fysieke grootheden. Dit is het resultaat van de jarenlange ervaring van E+E Elektronik in de productie van hoogwaardige sensorelementen.
Bovendien is het elegante, functionele snap-on-behuizingsontwerp opwindend en verkrijgbaar in twee maten (EU- en VS-versies), afhankelijk van de regionale normen. Het onderste deel van de behuizing bevat alleen de insteekklemmen en kan worden geïnstalleerd en aangesloten zonder het deksel, dat de elektronica bevat. Dit betekent dat het actieve deel van het apparaat niet wordt blootgesteld aan vervuiling en kort voor ingebruikname op het onderste deel kan worden gemonteerd. De innovatieve behuizing voorkomt ook het binnendringen van valse lucht en vermindert de zelfverhitting aanzienlijk. De sensoren zijn optioneel verkrijgbaar met een state-of-the-art, eenvoudig af te lezen grafisch display.

Interfaces en configuratie
De meetwaarden worden geleverd via analoge uitgangen of aan de digitale interface via het Modbus RTU of BACnet MS/TP protocol. De digitale versie met zijn RS845 interface kan ingesteld en geconfigureerd worden op een PC met behulp van de gratis PCS10 productconfiguratiesoftware en een optionele configuratieadapter.

Toepassingsgebieden
De nieuwe ruimtesensoren zijn uitermate geschikt voor gebruik in vraaggestuurde ventilatie, verwarming en airconditioningtechnologie en faciliteitsautomatisering.

CDS201 - De veelzijdige keuze
De CDS201 combineert de meting van CO2, temperatuur (T) en relatieve vochtigheid (RH) in één apparaat en is bijzonder geschikt voor vraaggestuurde ventilatie en facilitaire automatisering in residentiële en commerciële toepassingen.
De CO2-meting van de CDS201 is gebaseerd op het vervuilingsbestendige NDIR-principe met dubbele golflengte. Deze technologie compenseert automatisch verouderingseffecten en garandeert tegelijkertijd een uitstekende stabiliteit op lange termijn. Fabrieksmatige meerpunts CO2- en temperatuurregeling garandeert een hoge meetnauwkeurigheid over het gehele temperatuurbereik.
E+E sensorcoating beschermt het actieve RH/T sensorelement tegen vervuiling en corrosieve afzettingen. Dit resulteert in betere meetprestaties en een langere levensduur van het sensorelement in omgevingen met veel stof of vuil. Bovendien verbetert het de stabiliteit op lange termijn door zwervende impedanties te voorkomen die veroorzaakt worden door afzettingen op het actieve sensoroppervlak.

HTS201- The Allrounder
De HTS201 is ontworpen voor nauwkeurige en betrouwbare metingen van relatieve vochtigheid (RH) en temperatuur (T) in residentiële en commerciële automatiseringstoepassingen.
Het E+E RH/T sensorelement met zijn gepatenteerde sensortechnologie garandeert uitstekende prestaties over het hele meetbereik, zelfs in omgevingen met veel stof of vuil. Ook hier zorgt de E+E sensorcoating voor een langdurige stabiliteit van de metingen.

TES201- De efficiënte keuze
De TES201 is ontworpen voor een nauwkeurige meting van de kamertemperatuur (T) voor binnenklimaatregeling. Naast de beproefde, hoogwaardige E+E sensortechnologie maken deze ruimtesensoren indruk met hun uitstekende prijs-prestatieverhouding.

Meer nieuws

Met de nieuwe HTS801 lanceert E+E Elektronik zijn krachtigste vochtigheids- en temperatuursensor...

Digitale sensormodule voor kostenefficiënte vocht- en temperatuurmeting

De HTM502 sens...

van 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Handelscentrum

Hal 3, Stand F31 - F32

De Oostenrijkse sensorfabrikant E+E Elektronik breidt zijn portfolio digitale sensorelementen uit...

De nieuwe vochtigheidscalculator van E+E Elektronik berekent alle relevante vochtigheidsgerelateerde parameters en het drukdauwpunt.
Het TEE501 sensorelement biedt een uitstekende meetnauwkeurigheid tot ±0,2 °C en is gemakkelijk te integreren dankzij de kleine DFN-behuizing.