Catalogus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

10.05.2024 02:05

Bio-gebaseerde 96-well PCR-platen nu ook semi-geribd

Laboratoria zijn afhankelijk van de hoge prestaties en betrouwbaarheid van de platen die ze gebruiken in hun processen met hoge doorvoer. Het hoge verbruik leidt echter tot een hogere CO2-voetafdruk zolang wegwerpplaten worden gebruikt die gemaakt zijn van fossiele kunststoffen. Klanten willen hier veel meer duurzaamheid.

Eppendorfs biogebaseerde verbruiksartikelen bieden de mogelijkheid om laboratoriumwerk veel duurzamer te maken zonder bestaande protocollen te hoeven hervalideren wanneer ze overstappen op onze biogebaseerde verbruiksartikelen.

Als onderdeel van de overstap naar biogebaseerde verbruiksartikelen heeft Eppendorf nu ook twin.tec® Trace Plates - de automatiseringsvriendelijke 2-componenten PCR-platen met rok en half rok - aan zijn portfolio toegevoegd. De platen hebben 96 wells en zijn verkrijgbaar in doorschijnend kleurloos.

Alle componenten van de platen zijn nu gemaakt van circulaire polymeren op biologische basis, die geproduceerd worden uit hernieuwbare grondstoffen van de tweede generatie en voldoen aan de massabalansbenadering. De uitzonderlijk dunwandige wells, die zorgen voor een optimale warmteoverdracht, zijn gemaakt van 100% biogebaseerd polypropyleen, terwijl het stijve frame gemaakt is van 77% biogebaseerd polycarbonaat. Het resultaat van deze combinatie is een uiterst betrouwbare en duurzame PCR-plaat.

De Eppendorf twin.tec Trace PCR Plates BioBased worden geproduceerd in een ISCC PLUS* gecertificeerde omgeving en zijn ACT-gecertificeerd. Alle biogebaseerde Eppendorf laboratoriumverbruiksartikelen in Duitsland voldoen aan de eisen van het ISCC PLUS certificeringssysteem en ondergaan regelmatig externe audits en certificeringen.

Meer nieuws

Bij de ontwikkeling van bioprocessen zijn gegevens de sleutel tot succes. Het is noodzakelijk om...

Efficiënte interactie tussen handmatig en automatisch pipetteren Eppendorf presenteert zijn...

De ACT-labels (Accountability, Consistency and Transparency) werken op een vergelijkbare manier als...

In biowetenschappelijke laboratoria, waar precisie en zuiverheid onontbeerlijk zijn, is de vraag...

Onderzoekers 2024 gaat naar Clemens Plaschka, Oostenrijk

De onafhankelijke jury, voorgezeten door Prof. Laura Machesky, selecteerde Clemens' onderzoek naa...