Catalogus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

08.03.2024 01:03

Precies in de bocht, betrouwbaar op het rechte stuk

Nieuw van norelem: Lineaire rolgeleidingen

Lineaire geleidingen worden op veel gebieden gebruikt waar lichamen met zo min mogelijk kracht en wrijving moeten worden verplaatst, bijvoorbeeld in de verpakkings- of levensmiddelenindustrie of bij binnendeuren in schepen of treinen. Norelem biedt nu ook lineaire rolgeleidingen aan, onderverdeeld in vier productfamilies.

De lineaire rolgeleidingen die norelem aanbiedt, omvatten rechte en gebogen lineaire geleidingsrails van glanzend, gehard staal en twee varianten van de bijpassende rolgeleidingswagens. De lineaire geleidingen zijn verkrijgbaar in twee maten, die verschillen in de hoogte- en breedtematen van de lineaire geleidingsrails.


Lineaire geleidingsrails

norelem biedt zijn lineaire geleidingsrails met en zonder groeven aan. In de versie met een dubbelzijdige groef kunnen de rails eenvoudig worden gemonteerd met behulp van een verzonken veersleutel. Hierdoor kunnen de rails direct op een vlak oppervlak worden geschroefd. Bovendien maakt de nauwkeurige uitlijning met behulp van een vederlichte spie het gemakkelijker om over de verbinding te gaan. Alle lineaire geleidingsrails met spiebanen kunnen naar wens gecombineerd worden om complexe geometrieën te creëren uit gebogen en rechte lineaire geleidingsrails. Bij de versies met spiebaan worden de vederlichte spieën meegeleverd, evenals pluggen die de schroeven in de rails afdekken en beschermen tegen vuil en vreemde voorwerpen. norelem biedt ook de rechte lineaire geleidingsrails zonder spiebaan en in drie standaardlengtes van 500, 1.000 en 2.000 mm.

De lineaire geleidingsrails kunnen van bovenaf worden vastgeschroefd en kunnen worden uitgerust met een of meer rollengeleidingswagens.



Rollengeleidingswagens

De rollengeleidingswagens 21350 hebben een eenvoudig mechanisme dat een compensatie van ongeveer 0,05 mm mogelijk maakt. Daarom kunnen alleen rechte lineaire geleidingsrails worden gebruikt. Het nivelleringsmechanisme van de rolgeleider 21351 staat daarentegen een tolerantiebereik van ca. 0,5 mm toe. Dit maakt het mogelijk om over rechte en gebogen lineaire geleiderails te rijden. De maximale versnelling is hier 50 m/s² en de maximale rijsnelheid is 5 m/s. Dankzij het geïntegreerde, eenzijdige voorspanmechanisme passen de rollen zich altijd aan de contouren van de rail aan. Dit betekent dat rechte stukken en bochten kunnen worden bereden met een constante verplaatsingsweerstand zonder speling en dat de slijtage aan de rolgeleiders tot een minimum wordt beperkt. Het is niet nodig om de rollen met behulp van een excenterpen aan de spoorbreedte aan te passen. De loopwagens van de rolgeleiding kunnen gewoon op de rail worden geschoven. In dit geval bewegen alle loopwagens gelijkmatig en zonder dat de rollen over de rails slippen.




Meer nieuws

Een vrachtwagen vol innovaties
De oplossing voor foutloze bewerkingsprocessen

26.06.2023 00:00

norelem op automatica 2023
Ervaar nieuwe en bewezen norelem producten live

De MHP RIESEN Ludwigsburg is verheugd om norelem, een regionale wereldspeler, te verwelkomen als...

Borgbouten en nieuwe positioneringsbussen met conditiesensor van norelem

05.05.2023 01:05

Koppelingen van norelem
Van eenvoudige aandrijvingen tot complexe positioneringsaandrijvingen