Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

22.01.2024 01:01

Metalen balgkoppeling KSS

Gebruik van torsiestijve metalen balgkoppelingen in speciale testopstellingen voor hoge snelheden

Er worden speciale hogesnelheidstestbanken gebruikt om lagers te testen. In deze tests worden de effecten van verschillende smeermiddelen op de glij-eigenschappen van de lagers gecontroleerd in een duurtest.

Het ontwerp van een dergelijke proefbank moet aan verschillende eisen voldoen. De aandrijving is onderhevig aan speciale omstandigheden. Naast een lager dat vrij is van zijdelingse krachten, is de koppeling een component die niet onderschat mag worden. In dit geval zijn de belangrijkste eigenschappen absolute torsiestijfheid, goede dempingseigenschappen en natuurlijk een nauwkeurige en bijna krachtvrije compensatie van alle uitlijnfouten tussen de asuiteinden.


Torsiestijve flexibele koppelingen zijn over het algemeen het meest geschikt voor dergelijke toepassingen. De dunne metalen balgen hebben trillingsdempende en egaliserende eigenschappen. De hoge flexibiliteit van Jakob's KSS-koppelingen met hun dubbel gegolfde balg en recht tussenstuk en de probleemloze montage van de koppeling door het gebruik van conische bussen als as-naafverbinding garanderen een betrouwbare overdracht van alle krachten en koppels, zelfs bij kleine asdiameters en zonder extra spie. Het rotatiesymmetrische ontwerp zorgt voor een uitstekend, dynamisch bedrijfsgedrag, zelfs bij zeer hoge snelheden. De hoge torsiestijfheid en de zeer lage herstelkrachten bij asafwijkingen en het lage traagheidsmoment kenmerken dit type koppeling. Koppels van 25 tot 2600 Nm zijn mogelijk. De hoogste kwaliteit van afwerking en de gebruikte materialen maken de KSS koppelingen tot een betrouwbare en economische component.

Naast bijvoorbeeld testbanken worden ze ook vaak gebruikt in servo- en actuatoraandrijvingen.

Meer nieuws

27.04.2024 02:10

Hoge snelheid met KG-HS

Met de KG-HS-koppeling biedt JAKOB Antriebstechnik een hogesnelheidsversie van de populaire metal...

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...