Catalogus

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

24.01.2024 01:01

RK Rose+Krieger breidt programma lineaire assen met enkele buis uit

Nieuwe schuifgeleiders met aangepaste positionering

RK Rose+Krieger breidt haar assortiment lineaire assen met één buis voor eenvoudige handmatige verstelling uit met de telescoopgeleidingen RK LightUnit-G en RK LightUnit-G. Bijzondere kenmerken van de nieuwe lineaire assen van aluminium zijn de instelbare vergrendelingspositie van de geleideslede of de geleidebuis, het ontwerp met een lager gewicht, de corrosiebestendigheid en de eenvoudige montage met slechts één gereedschap.



De spindel-aangedreven lineaire eenbuisas RK LightUnit is speciaal ontwikkeld voor eenvoudige handmatige verstelling. Hij heeft een aluminium spindel en kunststof glijlagers. Deze zorgen voor een lichtgewicht ontwerp, zodat de geleideslede kan worden verplaatst met weinig inspanning. RK Rose+Krieger heeft nu de RK LightUnit-G en RK LightUnit-G telescoopglijgeleiders met instelbare vergrendelingsposities toegevoegd aan deze lineaire assen met één buis.


Instelbare vergrendelingsfunctie

Het aluminium geleideprofiel van de RK LightUnit-G kan op maat worden gezaagd tot een lengte van 1.500 mm. In de groef van het open C-geleideprofiel zijn positioneerelementen bevestigd voor een exacte positionering van de handmatig verstelbare geleideslede. Tijdens de beweging grijpt de vergrendelingsbout van de geleideslede automatisch in deze positioneringselementen. Het bijzondere ten opzichte van andere oplossingen is dat de aluminium positioneringselementen op elk moment met een inbussleutel kunnen worden losgemaakt en op een andere positie weer kunnen worden vergrendeld. Dit betekent dat een willekeurig aantal vergrendelposities kan worden gerealiseerd zonder te boren.



In tegenstelling tot de RK LightUnit-G heeft de telescopische versie een geleidebuis die met de hand kan worden gepositioneerd. Een willekeurig aantal vergrendelposities kan ook worden gedefinieerd met behulp van de positioneringselementen in het C-geleideprofiel.


Veelzijdig

De schuifgeleiders zijn ideaal voor toepassingen zoals formaataanpassingen op transportbanden, positionering van sensoren en lichtbarrières, zaagaanslagen, armatuurbouw en toepassingen waarbij eenvoudige handmatige positionering of hoogteaanpassing vereist is. De kunststof geleiders zijn verkrijgbaar in 3 verschillende versies om aan de verschillende eisen te voldoen. Als de toepassing het vereist, kunnen verschillende soorten geleidesledes worden gebruikt op één geleidingsprofiel. Elk afzonderlijk element van de nieuwe schuifgeleiders kan afzonderlijk worden besteld door de gebruiker. Dankzij dit modulaire systeem kunnen ze flexibel worden gecombineerd, afhankelijk van de vereisten. Een ander voordeel is dat alle onderdelen snel uit voorraad leverbaar zijn.

Meer nieuws

Uitgebreide productportfolio voor de interne goederenstroom

01.06.2023 01:05

Verandering in het beheer
Björn Riechers neemt de leiding van RK Rose+Krieger GmbH over van Dr. Gregor Langer
SensorBoard - Het alternatief voor optische positioneringsmethoden

19.10.2022 01:00

RK Rose+Krieger heeft zijn accessoires voor eendelige RK Light Clamps kunststof buisverbinders met maat 30 mm uitgebreid. Gebruikt met systeemsamenstellingen, garandeert de nieuwe Anti-Twist twist lock tijdbesparende montage en eenvoudige aanpassing van de constructie. Het systeem van geanodiseerde aluminium buis (diameter 30 mm) met vier profielgroeven op een hoekafstand van 90° en zwarte kunststofklemmen van versterkt polyamide kan vrij worden gecombineerd met alle eendelige RK Light Clamps van maat 30 mm in gesloten uitvoering. Bijkomend voordeel: het uitlijnen en monteren is aanzienlijk eenvoudiger dan met conventionele plaatklemmen.