Catalogus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

20.03.2024 01:03

Slimme producten van norelem

De oplossing voor foutloze bewerkingsprocessen

Onder de noemer Industrie 4.0 ontwikkelen productiefaciliteiten zich steeds meer tot "smart factories" waarin afzonderlijke productiestappen met behulp van intelligente machines en sensoren in realtime worden bewaakt en het totale proces effectiever wordt georganiseerd. Ook norelem heeft een aantal van deze "slimme producten" in zijn assortiment.

Slimme producten verzamelen zelfstandig hun eigen productie- en bedrijfsgegevens en geven deze door aan andere apparaten. Ze kunnen echter niet alleen gegevens opslaan, maar ook worden uitgerust met aangepaste productie-informatie, zodat het genetwerkte product bijvoorbeeld "zichzelf kan opstarten" en zijn eigen productieproces kan besturen. Deze communicatie tussen product en machine - en de persoon die beide bewaakt - vereenvoudigt en optimaliseert veel voorheen tijdrovende processen in de productie en de werkplaats.

Alles in GROEN met de slimme producten van norelem

Slimme producten zijn de ideale oplossing om werkstukken zo foutloos mogelijk te bewerken, bijvoorbeeld bij de machinale bewerking. Ze maken het eenvoudig om vóór de bewerking de klemming en aanslagen te controleren. Norelem biedt verschillende slimme componenten voor deze en andere toepassingsgebieden.

De intelligente steunbout heeft een steunvlak van 30 mm en maakt een nauwkeurige positionering van het werkstuk mogelijk.

Het klemproces wordt nauwkeurig gecontroleerd met behulp van de krachtsensor voor snelspanklemmen, die zorgt voor een perfecte klemming van het werkstuk met een verhoogde herhalingsnauwkeurigheid.

De klemarm met krachtsensor bewaakt ook het klemproces en meet de klemkracht in realtime. De smart clamp is verkrijgbaar bij norelem in de maten 80 mm, 100 mm en 125 mm.

Handige gegevensoverdracht en visualisatie

De Bluetooth-module van norelem is een draadloze, compacte zender die universeel kan worden gebruikt op het gebied van slimme producten. Hij is eenvoudig te installeren en maakt een snelle en visuele weergave van de sensorstatus mogelijk.
De gateway vormt de interface tussen het slimme product en de machinebesturing. Hierdoor kan de activeringsstatus van de spanelementen in realtime worden geregistreerd en kunnen processen nauwkeurig worden aangestuurd.
Met de norelem webapplicatie kunnen klemsystemen comfortabel worden bewaakt via tablet, smartphone of desktop. De applicatie maakt het ook mogelijk om meerdere gereedschappen tegelijkertijd te bewaken in verschillende bewerkingscentra en productiesystemen.







Kort profiel van norelem Normelemente GmbH & Co. KG

Elk succes begint met een idee. Daarom ondersteunt norelem ontwerpers en technici in de machine- en installatiebouw met gestandaardiseerde componenten om hun doelen te bereiken. In onze eenvoudige en overzichtelijke onlineshop, die u vele voordelen biedt, vindt u de juiste selectie van meer dan 100.000 standaard- en bedrijfsonderdelen voor uw ontwerpoplossing. Meer weten, meer vinden, sneller vinden en daardoor tot betere oplossingen komen.



U bespaart tijd, werkt efficiënter en optimaliseert uw proceskosten. Want norelem componenten zijn direct beschikbaar, inclusief gratis CAD-gegevens voor sneller ontwerpen zonder tekeningen of configuratie. Perfecte resultaten met minder tijd en kosten. Voordeel: gestandaardiseerd onderdeel.



Als gevestigde waarde in de branche zetten wij ons met de norelem ACADEMY in om jong talent te stimuleren. Zodat de ontwerpers van morgen echt aan de slag kunnen.

De norelem ACADEMY biedt ook technische opleidingen, seminars en producttrainingen aan.

Meer nieuws

Een vrachtwagen vol innovaties
Nieuw van norelem: Lineaire rolgeleidingen

26.06.2023 00:00

norelem op automatica 2023
Ervaar nieuwe en bewezen norelem producten live

De MHP RIESEN Ludwigsburg is verheugd om norelem, een regionale wereldspeler, te verwelkomen als...

Borgbouten en nieuwe positioneringsbussen met conditiesensor van norelem

05.05.2023 01:05

Koppelingen van norelem
Van eenvoudige aandrijvingen tot complexe positioneringsaandrijvingen