Catalogus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

01.06.2024 01:06

Vijf nieuwe productfamilies - veel mogelijke toepassingen

norelem scharnieren voor aluminium profielen

Scharnieren zijn overal te vinden waar dingen moeten "klikken", bijvoorbeeld als beslag op meubels, deuren en containers. Bij norelem vinden klanten nu een uitgebreid assortiment scharnieren voor paneelelementen en aluminium profielen, van losse componenten tot sets met bevestigingsmateriaal.

Het norelem scharnierassortiment bestaat uit vijf nieuwe productfamilies: aluminium scharniersets met binnenaanslag en vleugel en aluminium scharnierhelften met binnen- of buitenaanslag en bijpassende roestvrijstalen assen en kunststof afdekdoppen. De scharnieren kunnen links of rechts gemonteerd worden en zijn 360° draaibaar.



Alles in één: de complete set

De setvariant is het meest populair. norelem levert scharnieren compleet met alle losse onderdelen, waaronder twee scharnierhelften, een as en twee afdekkappen. Het scharnier is belastbaar tot 200 N in x- en y-richting (niet-bindende richtwaarde) en wordt geleverd met een stang aan de achterzijde, omdat hier slechts één bevestigingsschroef is voorzien. Dit betekent dat het product alleen kan worden gebruikt met een groefbreedte van 8 mm. Het scharnier is verkrijgbaar met een bevestigingsset bestaande uit twee verzonken schroeven en twee T-sleufmoeren. Deze versie is alleen geschikt voor het artikelprofiel.



Een goede combinatie: de onderdelen

Scharnieren kunnen ook op maat worden gemaakt. De scharnierhelften zijn verkrijgbaar aan de binnen- en buitenkant en in verschillende breedtes (afmeting A3), evenals bijpassende assen uit roestvrij staal en thermoplastische afdekdoppen. De belastingskrachten van deze scharnieren bedragen tot 100 N in x-richting en tot 150 N in y-richting (niet-bindende richtwaarden). Voordelen van op maat gemaakte scharnieren: In tegenstelling tot de complete set kunnen ze gecombineerd worden met de glijblokken van het artikel en Bosch profiel (rekening houdend met de M5 en M6 schroefdiameters).



Eenvoudig te installeren: kunststof stiftscharnieren

De nieuwe artikelen omvatten ook kunststof stiftscharnieren in twee versies met stiftdiameters van 6 mm en 8 mm. De openingshoek van de scharnieren is 120°. Ze zijn geschikt voor binnendeuren, zijn niet zichtbaar voor de gebruiker en kunnen zowel rechts als links gebruikt worden. Ze kunnen ook gebruikt worden als sluitpen en zijn snel en plaatsbesparend te monteren: De polyamide behuizing bevat een gegalvaniseerde stalen pin die eenvoudig in de veerbelaste handgreep wordt gedrukt.






Meer nieuws

norelem breidt zijn assortiment standaardonderdelen uit
Een vrachtwagen vol innovaties
De oplossing voor foutloze bewerkingsprocessen
Nieuw van norelem: Lineaire rolgeleidingen

26.06.2023 00:00

norelem op automatica 2023
Ervaar nieuwe en bewezen norelem producten live

De MHP RIESEN Ludwigsburg is verheugd om norelem, een regionale wereldspeler, te verwelkomen als...