Catalogus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

04.07.2024 01:07

Wereldpremière: ACE presenteert industriële schokdempers als digitale tweeling

Naast maatsoftware en CAD-gegevens en simulaties, biedt ACE Stoßdämpfer GmbH ingenieurs nu ook gegevens van digital twins voor een eenvoudigere integratie in virtuele modellen. ACE is de eerste leverancier van industriële schokdempers die klanten Functional Mockup Units (FMU's) biedt. Dit biedt de mogelijkheid om fysieke modellen van een leveranciersproduct, in dit geval industriële schokdempers, te integreren in de eigen simulatiemodellen van de klant. Dit voordeel is vooral duidelijk bij op maat gemaakte industriële dempers, omdat ACE in staat is om snel prototypes als digitale tweeling te leveren.


Industriële schokdempers van ACE: Componenten van virtuele prototyping

Op verzoek biedt ACE ook de mogelijkheid om gegevens voor alle standaard industriële schokdempers uit de productcatalogus te halen en deze aan klanten te overhandigen. De FMU's zijn uitgerust met het fysieke gedrag van hydraulica, thermiek en mechanica van ACE's industriële schokdempers. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de exacte invloed van de ingangstemperatuur op het dempingsgedrag van de industriële schokdemper te berekenen en het effect hiervan op het totale ontwerp vooraf te onderzoeken. Deze en andere eigenschappen maken ACE's digitale tweelingen tot een essentieel onderdeel voor virtuele prototyping en voor het dimensioneren van constructieontwerpen aan de klantzijde. Aan de positieve kant zijn er naast tijd- en kostenbesparingen ook duurzaamheidsvoordelen, omdat er minder fysieke monsters nodig zijn om de ontwikkeling van een constructie te voltooien.


Als klanten de FMU's van ACE willen gebruiken, hebben ze simulatiesoftware nodig met een FMI (Functional Mockup Interface). Veelgebruikte programma's die ACE's FMU's integreren zijn Simulink en Adams.

Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden over ACE's digitale diensten via de links https://www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html en https://ace-cad.de/

Voor informatie over simulaties en digitale tweelingen kunt u rechtstreeks contact opnemen met ACE's ingenieur Christian Junghans op c-junghans@ace-int.eu.

Meer nieuws

Sportwetenschappers gebruiken ook hydraulische machine-elementen in hun ontwerpen. Vooral bij het...

Het transport van het mRNA-vaccin tegen COVID-19 van Biontech/Pfizer is een echte logistieke uitd...

ACE Stoßdämpfer GmbH biedt ontwerpers nu niet alleen configuratie- en berekeningssoftw...

Wat stuntmannen zijn voor filmsterren, zijn de structurele dempers van TUBUS voor dure filmcamera...

Digitalisering en lean management worden in veel bedrijven gezien als een welkome vermageringskuu...

Bij het testen van rolstoelen spelen fabrikanten om begrijpelijke redenen op veilig. Dat...