Catalogus

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

02.08.2024 02:08

PLUG MARINE hoge-stroom plug-in systeem van PFISTERER ontvangt DNV-GL certificering

Winterbach, Duitsland - 20 juli 2024 -

Met PLUG MARINE biedt PFISTERER een DNV-GL-gecertificeerd stekkersysteem met hoge stroomsterkte voor de elektrische aansluiting van vermogenscomponenten, energieopslagsystemen, transformatoren, converters en zelfs scheepsvoortstuwingssystemen. De robuuste connectoren bewijzen zich al jaren bij seriegebruik in treinen en windturbines.

De certificering bevestigt nu ook hun geschiktheid voor gebruik op schepen en andere offshore-installaties. PLUG is een robuust enkelpolig stekkersysteem van PFISTERER voor de veilige overdracht van hoge stromen. Het stroomspectrum loopt van 400 tot 1.250 ampère bij 1,8 tot 3,6 kV DC en AC. Het systeem heeft zich al tientallen jaren bewezen in talrijke spoorwegtoepassingen zoals hogesnelheids- en langeafstandstreinen en regionale treinen. Het wordt ook gebruikt in serieproductie in windturbines met een vermogen tot 15 MW - vanaf het punt waar de energie wordt opgewekt tot aan de aansluiting op de nettransformator. De DNV-GL certificering bevestigt nu ook de geschiktheid voor schepen, offshore platforms en drijvende windturbines. PLUG MARINE voldoet aan alle vereisten voor diëlektrische sterkte, trillingsstabiliteit, brandbestendigheid en corrosiebescherming. Hij wordt ook gekenmerkt door zijn lage gewicht, compactheid en eenvoudige installatie.


Dankzij het robuuste ontwerp is een onderhoudsvrije werking gegarandeerd. Veilige en snelle installatie van elektrische scheepscomponenten Het robuuste PLUG MARINE insteeksysteem biedt een ideaal insteekbaar alternatief voor de vaste bedrading van elektrische componenten op schepen - vooral voor gegevens met hogere prestaties. Hieronder vallen elektromotoren en turbines, maar ook aansluitingen voor generatoren, schakelapparatuur, transformatoren en accusystemen. PLUG MARINE is ontworpen voor aluminium en koperen kabels met en zonder veldafscherming en met verschillende kabeldoorsneden en is verkrijgbaar in rechte en haakse uitvoeringen. De optie om de elektrische systemen vooraf te monteren vereenvoudigt en versnelt de installatie en het onderhoud en de reparatie op locatie. Tegelijkertijd biedt het PLUG plug-in systeem aanraakveilige bescherming voor werknemers aan boord van een schip of een platform en windturbine tijdens bedrijf.

"De DNV-GL certificering voor PLUG MARINE bevestigt onze kwaliteitsinspanningen en is de voorwaarde voor het wijdverbreide gebruik van het systeem in de offshore sector," legt Dr. Thomas Schilla, Business Development Manager bij PFISTERER, uit. "Bovendien heeft het systeem zijn efficiëntie al lang bewezen:


Het systeem wordt al meerdere jaren op zee gebruikt in verbindingsoplossingen voor mobiele stroomvoorzieningen voor geklimatiseerde zeecontainers en in krachtige POD-scheepsvoortstuwingssystemen." Gebruik in alternatieve energiesystemen en DC-vermogensverdeling De maritieme industrie heeft zich tot taak gesteld de CO2-uitstoot duurzaam te verminderen. Daartoe werkt ze aan ambitieuze projecten op vele gebieden. "We zijn ervan overtuigd dat het PLUG-connectorsysteem een belangrijke bijdrage kan leveren aan modulaire, schaalbare concepten als onderdeel van innovatieve bekabelingssystemen voor AC- of DC-netwerken en stroomcomponenten. We geven ook graag onze ervaring uit de wind- en spoorwegsector door," zegt Dr. Thomas Schilla.

Meer nieuws

Pfisterer is vertegenwoordigd op de CIGRE-bijeenkomst in Parijs.

van

PFISTERER, een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf voor energie-infrastructuuroplossingen, en Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., zijn verheugd over de succesvolle samenwerking op de locatie Gussenstadt.


Winterbach, Duitsland - 06 februari 2024 - Het CONNEX steekbare verbindingssysteem van PFIS...

Winterbach, Duitsland - 7 november 2023

Het DolWin kappa offshore platform is met...


Winterbach, Duitsland - 26.09.2023 - De transmissienetbeheerder TenneT heeft PFISTERER de o...

Karl-Heinz Pfisterer wordt erevoorzitter van de raad van commissarissen van SE.