Catalogus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Eppendorf ontvangt nog een ACT-label als onderscheiding voor milieuvriendelijke apparaten

De ACT-labels (Accountability, Consistency and Transparency) werken op een vergelijkbare manier als voedingswaarde-labels en bieden een uitgebreide beoordeling van duurzaamheidsgerelateerde aspecten. Hierdoor kunnen laboratoria eenvoudig de milieuvriendelijkheid van hun leveranciers beoordelen.


Tijdens het certificeringsproces worden productieprocessen, energie- en waterverbruik, verpakking en productverwijdering grondig geëvalueerd. Eppendorf heeft het ACT-label al voor meer dan 150 producten ontvangen.

Nu zijn daar nog eens drie productgroepen aan toegevoegd
  • de Multipette®1) M4 meervoudige dispenser,
  • de ThermoMixer© C en
  • de onlangs gelanceerde Mastercycler® X40.

Deze producten voegen zich bij een groeiende reeks laboratoriumproducten van Eppendorf die door My Green Lab zijn beoordeeld op hun milieuvriendelijkheid, waaronder centrifuges, biogebaseerde laboratoriumverbruiksartikelen, pipetten en vriezers voor ultralage temperaturen.


Eppendorf's toewijding aan duurzaamheid is duidelijk zichtbaar in de productie van al deze recentelijk ACT-gelabelde apparaten, die worden geassembleerd in Duitse fabrieken die 100% hernieuwbare energie gebruiken. Daarnaast heeft Eppendorf een aantal initiatieven genomen om het energieverbruik te minimaliseren en afval te verminderen in deze productiefaciliteiten.





Door een strikt milieu-, gezondheids- en veiligheidsbeleid, inclusief ISO 14001 certificering en verantwoord chemisch beheer, evenals het gebruik van gerecycled en recyclebaar verpakkingsmateriaal, garandeert Eppendorf hoge normen voor veiligheid en milieuverantwoordelijkheid. Over het ACT-label De criteria voor het ACT-label, ook bekend als de Environmental Impact Factor (EIF) criteria, zijn ontwikkeld met input van experts uit de industrie en externe belanghebbenden. Wetenschappers, duurzaamheidsfunctionarissen, inkoopexperts en fabrikanten gaven allemaal waardevolle feedback op de EIF-criteria, wat resulteerde in het meest uitgebreide productetiketteringsprogramma voor biowetenschappelijke producten. Het ACT-etiketteringsproces omvat verificatie door een derde partij van de duurzame impact van een product, de werking ervan en het einde van de levensduur. De voltooiing van dit proces is een belangrijke prestatie die een basis en kader biedt voor voortdurende verbetering voor de fabrikant.

Meer nieuws

Bij de ontwikkeling van bioprocessen zijn gegevens de sleutel tot succes. Het is noodzakelijk om...

Efficiënte interactie tussen handmatig en automatisch pipetteren Eppendorf presenteert zijn...

In biowetenschappelijke laboratoria, waar precisie en zuiverheid onontbeerlijk zijn, is de vraag...

Onderzoekers 2024 gaat naar Clemens Plaschka, Oostenrijk

De onafhankelijke jury, voorgezeten door Prof. Laura Machesky, selecteerde Clemens' onderzoek naa...

Laboratoria zijn afhankelijk van de hoge prestaties en betrouwbaarheid van de platen die ze gebru...