Catalogus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

12.09.2024 01:09

Onmisbaar voor het maken van mallen en gereedschap

norelem breidt zijn assortiment standaardonderdelen uit

Bij norelem vinden klanten nu een groot assortiment standaardonderdelen voor de matrijzen- en gereedschapsbouw. Standaardonderdelen zijn gestandaardiseerde elementen die in gaten of uitsparingen in gereedschappen, matrijzen of machinedelen worden aangebracht om de soepele en nauwkeurige beweging van onderdelen te garanderen en zijdelingse verplaatsing te minimaliseren.

In totaal is het volledige norelem assortiment uitgebreid met 18 productfamilies en ongeveer 2300 artikelen. De nieuwe producten omvatten geleidingszuilen en geleidepennen evenals geleidingsbussen, geleidingsbuizen en glijplaten.



Goede geleiding

enerzijds biedt norelem geleidingszuilen, cilindrische staven van gehard staal die gebruikt kunnen worden om bewegende onderdelen nauwkeurig verticaal uit te lijnen en een stabiele geleiding te geven. Ook van gehard staal zijn de norelem geleidepennen, cilindrische pennen die precies in de gaten van de geleidingszuilen passen.

Geleidebussen, geleidebuizen en glijplaten van brons met grafietinzetstukken of gehard staal zijn ook verkrijgbaar. De speciale materiaalsamenstelling geeft de elementen een hoge mechanische sterkte en maakt ze bestand tegen belastingen en schokken. Het grafietinzetstuk als zelfsmerend element minimaliseert wrijving, vermindert slijtage van de glijelementen en bewegende delen en verlengt zo de levensduur van het gereedschap.



De vele voordelen van standaardonderdelen

Het gebruik van norelem standaardonderdelen verbetert zowel de bewegingscontrole als de stabiliteit van een gereedschap of matrijs. Ze zijn daarom onmisbaar in spuitgietmatrijzen, ponsgereedschappen en andere precisietoepassingen. Als gestandaardiseerde, vrijwel onderhoudsvrije onderdelen garanderen ze herhaalbare productieprocessen, een constant hoge kwaliteit en duurzaamheid van de onderdelen. Ze zijn snel te monteren, demonteren of vervangen, besparen tijdrovend herbewerken en intensief onderhoud en elimineren zo belangrijke kostenfactoren.

norelem biedt ook korte levertijden, omdat de standaardonderdelen op voorraad worden gehouden.

Meer nieuws

norelem scharnieren voor aluminium profielen

Scharnieren zijn overal...

Een vrachtwagen vol innovaties
De oplossing voor foutloze bewerkingsprocessen
Nieuw van norelem: Lineaire rolgeleidingen

26.06.2023 00:00

norelem op automatica 2023
Ervaar nieuwe en bewezen norelem producten live

De MHP RIESEN Ludwigsburg is verheugd om norelem, een regionale wereldspeler, te verwelkomen als...