Catalogus

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

Terug naar het overzicht

Solderen van iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

Product aanvraag  

Zachtsolderen, hardsolderen en hardsolderen op hoge temperatuur zijn verschillende hardsoldeerprocessen die allemaal baat kunnen hebben bij inductieverwarming.

Zachtsolderen: Zachtsolderen is een proces waarbij soldeer met een laag smeltpunt (lager dan 450 °C) wordt gebruikt om materialen te verbinden. Het wordt vaak gebruikt in toepassingen die een lagere sterkte en hittebestendigheid vereisen, zoals elektronica, juwelenfabricage en reparaties. Inductieverwarming zorgt voor nauwkeurige en snelle verwarming, wat resulteert in een schone en efficiënte gesoldeerde verbinding.

Solderen: Hardsolderen is een proces waarbij soldeer met een hoog smeltpunt (boven 450 °C tot boven 900 °C) wordt gebruikt om sterke verbindingen tussen materialen te maken. Dit proces wordt gebruikt in toepassingen die een hoge sterkte en temperatuurbestendigheid vereisen, zoals de machinebouw, lucht- en ruimtevaart en de automobielindustrie. Inductieverhitting zorgt voor nauwkeurige en gecontroleerde verhitting om het soldeer selectief te smelten en de verbinding met minimale restspanning te maken.

Solderen op hoge temperatuur: Solderen bij hoge temperatuur, ook wel bekend als hardsolderen, is een speciale vorm van hardsolderen waarbij nog hogere temperaturen worden gebruikt dan bij hardsolderen, meestal van ongeveer 900 °C tot meer dan 1200 °C. Het wordt gebruikt in toepassingen die een extreem hoge sterkte en temperatuurbestendigheid vereisen, zoals in de ruimtevaartindustrie, vacuümtechnologie en de chemische industrie. Inductieverhitting zorgt voor nauwkeurige en gecontroleerde verhitting bij deze hoge temperaturen om zelfs onder extreme omstandigheden betrouwbare verbindingen te produceren.

Bij alle drie hardsoldeerprocessen biedt inductieverwarming een schone en efficiënte warmtebron die een gelijkmatige verwarming mogelijk maakt, minimale vervorming veroorzaakt en een nauwkeurige controle van het hardsoldeerproces mogelijk maakt. Dit maakt inductieverwarming tot een voorkeursmethode bij hardsolderen, vooral voor hoogwaardige en veeleisende toepassingen.

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Inductie soldeerapparaten

Inductiesoldeerunit (IBU105/2)

Inductiesolderen van hoongereedschap

Deze assemblage is een handmatige soldeerwerkplaats voor het solderen van hoongereedschappen met behulp van een soldeerlegering.
...

Inductiesoldeerunit (IBU115)

Inductiesolderen van roestvaststalen buizen in de automobielindustrie
Deze soldeerwerkplek is uitgerust met een beschermgasunit en is ontworpen voor het inductief solderen van roest...