Catalogus

SITEMA GmbH & Co. KG

SITEMA GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • KFHL

SITEMA GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • KFHL

Terug naar het overzicht

Cilinderklemmende eenheid (KFE) van SITEMA GmbH & Co. KG

Product aanvraag  

Elektrische vergrendeling

De elektrische vergrendelingseenheid KFE wordt gebruikt als een traploze vergrendeling op ronde stangen en houdt axiale krachten in beide belastingsrichtingen vast zonder axiale speling. Ze wordt gebruikt waar hydraulische of pneumatische oplossingen niet mogelijk zijn.

De houdkracht wordt opgewekt door het beproefde veerbediende klemsysteem zoals dat wordt toegepast in SITEMA's hydraulisch of pneumatisch bediende Locking Units. Bij het wegvallen van de stuurspanning of bij het uitvallen van de elektrische voeding, klemt de Locking Unit KFE automatisch. Daarom is zij ook geschikt voor gebruik in veiligheidsrelevante toepassingen.

Voor de bediening van de Locking Unit KFE zijn een voedingsspanning van 24 V en een stuursignaal voor het ingangscommando "clamp/release" voldoende.
De Locking Unit is zelfcontrolerend en levert uitgangssignalen die in het besturingssysteem van de toepassing kunnen worden gebruikt. Deze uitgangssignalen geven informatie over de toestand van de eenheid ("geklemd" of "vrijgegeven") en de gezondheidstoestand ervan.


Productadviseur: Carsten Rother

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Klemeenheden

Speciale oplossingen voor spankoppen

Bij SITEMA is er niets dat niet bestaat!

Van extreem kleine tot zeer grote spankoppen voor stangen tot 300 millimeter in diameter. Of het nu buiten is, bij temperaturen onder het vriespunt,...