Catalogus

Systea GmbH

Terug naar het overzicht

Onderconstructies voor gevels (UBEKA) van Systea GmbH

Product aanvraag  

Een profielsysteem voor het verdekt bevestigen van grootformaat gevelpanelen, bijv. van vezelcement, HPL, keramiek, natuursteen of glas, door middel van paneeldraagprofielen aan de achterzijde.

Een onderconstructiesysteem op basis van UBEKA bestaat uit verticale aluminium T-draagprofielen, wandbeugels, optionele accessoires, horizontale nokprofielen, die met dezelfde tussenafstanden als het bekledingsraster worden aangebracht, en verticale paneeldraagprofielen. Al naargelang de thermische belasting en de eisen - de wandbeugels bestaan uit aluminium, roestvrij staal of glasvezelversterkt polyamide.

UBEKA maakt het uitwisselen, vervangen of achteraf invoegen van afzonderlijke bekledingselementen mogelijk, zonder dat het naastgelegen element uit zijn eerder geplaatste positie hoeft te worden verplaatst.

ALKAPO kan als basissysteem worden gebruikt voor gebouwen waarvan de buitenmuren niet geschikt zijn als verankeringsondergrond.

De aluminium T-draagprofielen worden met klinknagels, schroeven of bouten aan de wandbeugels bevestigd. Daarbij nemen de verschuifbare punten de horizontale (wind)lasten op en de vaste punten de horizontale en verticale lasten (dode lasten). In de verticale schuifgaten wordt een spanningsvrije montage bereikt. Per draagprofiel wordt één vast punt toegewezen.

Voor elk bevestigingselement zijn minstens twee verticale paneeldraagprofielen nodig, die met de nokprofielen worden verbonden.

Wandbeugels kunnen optioneel worden uitgerust met een montagehulp, die het bevestigen en vasthouden van het draagprofiel mogelijk maakt, om het werken ermee te vereenvoudigen.

Thermostop-elementen zijn verkrijgbaar als thermische verdelers om koudebruggen tot een minimum te beperken.

Uitsparingen tot 480 mm.
Materiaal EN AW-6063 T 66

Aluminium systeemprofiel
Lugprofiel 99,5/35,1 mm bi-lateraal
Lugprofiel 70/35,1 mm bi-lateraal
Lugprofiel 46/23 mm enkelzijdig
Basisprofiel 89,2/35,25 mm
Draagprofiel 61/34 mm

Systeemaccessoires
Lugs 25/8-100 Type 1F, 2, 2R

Aluminium T-profielen
T 40 / 55
T 65 / 50
T 80 / 50
T 110 / 45
T 110 / 70

Product aanvraag  

Meer producten in de categorie Onderconstructies voor gevels

Profielsysteem voor zichtbare bevestiging (ALWI-S)

Profielsysteem voor de zichtbare bevestiging van grootformaat gevelpanelen, bijv. van vezelcement, aluminium composiet panelen of HPL.

Een onderconstructiesysteem op basis...

Profielsysteem voor zichtbare bevestiging (ALKAPO)

Profielsysteem met gesloten overspanning voor de zichtbare bevestiging van grootformaat gevelpanelen, bijv. van vezelcement, aluminium composiet panelen of HPL.

ALKAPO biedt door...

Onderconstructies voor gevels (UKLA)

Profielsysteem voor de zichtbare bevestiging van keramische gevelpanelen in groot en klein formaat, bijv. in de afmetingen 40 x 40 cm of 60 x 60 cm, met beugels.

Een onderc...

Onderconstructies voor gevels (ALHO)

Profielsysteem voor de zichtbare bevestiging van kleine en grote gevelbekledingsmaterialen van hout en gevelbekledingspanelen, bijv. van vezelcement, aluminiumcomposietplaten of HPL, op ver...

Onderconstructies voor gevels (Beta Universal II (visible fixing))

Koudebrugvrij onderconstructiesysteem voor de zichtbare en onzichtbare bevestiging van grootformaat gevelpanelen.

Het koudebrugvrije onderconstructiesysteem BETA Universal...