HS flex: het flexibele Handlingsysteem -

Maschinenfabrik Berthold Hermle AG

"HS flex: het flexibele Handlingsysteem -" van Maschinenfabrik Berthold Hermle AG

de eigen oplossing van Hermle voor automatisering voor meerdere machinemodellen

Met het handlingsysteem HS flex zet Hermle AG het bijna 20-jarige engagement voor de automatisering van bewerkingscentra voort, en brengt het een automatiseringstool met hoge prestaties, compacte afmetingen en een uiterst aantrekkelijk prijs op de markt. Alhoewel het nog niet werd voorgesteld en er nog geen promotie voor was, werden al meerdere exemplaren verkocht, wat het rendabele gebruik van automatisering duidelijk onderstreept.

Het handlingsysteem HS flex werd zo ontworpen, dat het zowel voor 3-assige als 5-assige bewerkingscentra van de Performance Line (C 250 en C 400) als voor modellen van de High-Performance-Line (van C 12, C 22, C 32 tot C 42) kan worden aangepast.

Het handlingsysteem HS flex is gebaseerd op meerdere componenten, die als volledige eenheid worden geleverd en aangepast. Alleen de werkstukopslagmoduul wordt ter plaatse gemonteerd en afgesteld. Daardoor gebeurt de volledige installatie zeer snel - alle bewerkingscentra van Hermle worden eveneens afgewerkt gemonteerd geleverd - en kan de gebruiker snel beginnen met het bewerken.

Het mineraal gegoten vlak waarop de drie assen van de handlingeenheid worden gevoerd, geeft de bediener een zeer goede ergonomische toegang. Beide vleugeldeuren, die in de robotsystemen van Hermle hun functionele inzet al hebben bewezen, zijn met een dubbele werking uitgevoerd. Bij de gereedschapwissel versperren ze de toegang voor de bediener, terwijl tijdens de bewerking van de werkstukken het gezichtsveld op het werk en de toegang tot de werkruimte vrij blijven en tegelijk de toegang tot de handlingeenheid wordt versperd.

De draai-, hef- en lineaire assen van de handlingeenheid maken een precieze beweging mogelijk met werkstukken tot 450 kg zwaar, incl. palletten tussen de voorbereidingsplaats, de opslagmoduul en de werkruimte van het bewerkingscentrum. Er kunnen palletten tot 500 x 400 mm mee worden behandeld. Om mogelijke bronnen van fouten door de bediener te verminderen, wordt al op de voorbereidingsplaats de maximale werkstukhoogte opgevraagd, zodat er geen werkstukken met te grote afmetingen kunnen worden binnengebracht.

Er werd ook bijzonder aandacht besteed aan de ontwikkeling van de opslagmoduul. Standaard is één moduul ingebouwd, en optioneel is een tweede moduul mogelijk. De moduul is in rekbouw opgebouwd en biedt maximale eigen mogelijkheden voor de pallet- en werkstukafmetingen. Er kunnen tot vier rekoppervlakken met in totaal tot 20 palletopslagplaatsen per moduul worden aangebracht. Daardoor staan er bij het gebruik van twee opslagmodulen tot 40 palletplaatsen ter beschikking. Door een opslaggenerator kan het opslaggebruik snel en eenvoudig worden vastgelegd. De generator die zowel toegelaten gewichten als afmetingen test, is zelf ontwikkeld omdat er verschillende machinemodellen mogelijk zijn.

Zowel de HS flex als de palletwisselaar en het robotsysteem RS 05 worden gestuurd en beheerd door het comfortabele HACS, het door Hermle zelf ontwikkelde Hermle-Automation-Control-System. Met HACS is een intelligent orderbeheer mogelijk. Het assisteert de bediener bij zijn dagelijks werk door software die via een intuïtief touchpad wordt gebruikt. Door de inzichtelijke weergave van de taken en van de noodzakelijke bedieningshandelingen worden de organisatorisch vereiste stilstandtijden verminderd en de productiviteit van de installatie gemaximaliseerd. Samen met het Hermle-Information-Monitoring-System, dat de toestand van de machine in realtime toont en op elke tablet, desktop of smartphone kan worden weergegeven, vormen beide softwaretools een belangrijke bouwsteen voor het dagelijks gebruik van de I 4.0 van de bewerkingscentra van Hermle.

Meer nieuws

Het bewerkingscentrum C 650 van Hermle breidt de bouwserie Performance-Line naar boven uit

...
Op vier beursdagen kon Hermle AG 1000 bedrijven met ruim 2600 bezoekers begroeten tijdens het Open H...
Nieuwe montagehal voor de grote bewerkingscentra en de automatiseringsdochter Hermle-Leibinger Systemtechnik GmbH (HLS) gaan van start
MT loopt voorop in de precisie
Het extra bedieningspaneel – gekoppeld aan de palletwisselaar-voorbereidingsplaats
Adres
Industriestrasse 8-12
78559
Gosheim
Duitsland
Soort bedrijf
Fabrikant
Exportgebieden
Wereldwijd
Certificaten
DIN EN ISO 9001:2008
Oprichting
1938
Management
Günther Beck
Franz-Xaver Bernhard
Alfons Betting
Benedikt Hermle
Medewerkers
1035

Over Maschinenfabrik Berthold Hermle AG

Wat wij zeggen, doen wij ook. "Beter frezen" is de leus van Hermle AG. Onder dit motto worden hoogwaardige en zeer innovatieve bewerkingscentra gepresenteerd die in Duitsland, maar ook internationaal een toppositie innemen. Wij beschikken over een wijdvertakt verkoop- en servicenetwerk en hebben over de hele wereld meer dan 20.000 machines geïnstalleerd. Kortom: daardoor dragen wij bij aan het succes van onze klanten, die met onze producten de beste resultaten ten aanzien van precisie en rentabiliteit bereiken.