Catalogus

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

25.06.2021 00:06

Flexibiliteit in het kwadraat - Het RS 1 robotsysteem Voor het volledig automatisch hanteren van pallets en werkstukken - Automatisering in een veilig, 24-uurs proces

RS 1 robotsysteem met 3 rekmodules - aangepast aan twee HermleC 22 U bewerkingscentra
Het RS 1 robotsysteem is de complete combinatiecel voor pallet- en werkstukautomatisering. Deze innovatie van Hermle levert een overtuigende mix van flexibiliteit en productiviteit: Het stellingmagazijnconcept zorgt voor opmerkelijk lange autonome looptijden, het wisselen van grijpers en adapters gebeurt automatisch, en het volledig functionele instelstation maakt het parallel instellen van pallets en werkstukdragers tijdens bedrijf mogelijk. Dit maakt de RS 1 tot de juiste automatiseringsoplossing voor vele scenario's. Maar dat is nog niet alles. De beslissing:
enkel- of dubbelmachinesysteem. Het RS 1-robotsysteem is zeer aanpasbaar. Het kan worden gebruikt met één machine of met twee machines die in een netwerk met elkaar zijn verbonden voor een maximale output. Ook een latere overstap van één naar twee bewerkingscentra is mogelijk, net als de toevoeging van een derde stellingmodule, een reinigingsinstallatie, een meetmachine of een chauffeurloos transportsysteem (DTS).

Met een installatieoppervlak van slechts 12 m2 biedt hetRS 1-robotsysteem altijd vrije toegang tot het werkgebied van machines, ongeacht of er één of twee bewerkingscentra zijn gedockt.

VARIABELE MACHINESELECTIE

Het overkoepelende RS 1 concept is compatibel met een reeks Hermle bewerkingscentra: C 12, C 22, C 250, C 32,C 400 of C 42. Het maakt geen verschil of twee identieke of twee verschillende machines in een netwerk met elkaar verbonden zijn. Bij één machine wordt de automatisering aangestuurd met het Hermle Automation Control System (HACS) of met het productiebesturingssysteem SOFLEX, bij twee machines altijd met SOFLEX.

AUTOMATISCH MEER PRODUCEREN

De NC-gestuurde lange slag kleminrichtingen en grijpers maken een volautomatische werkstukwissel mogelijk. Het innovatieve RS 1-robotsysteem verhoogt automatisch de productiviteit door zijn samenspel met de individuele werkstukaanvoer via traploos instelbare universele matrijzen. En hier ligt een van zijn grootste voordelen: Dankzij de uitgebreide grijp- en klemmogelijkheden passen NC-grijpers en automatisch instelbare kleminrichtingen werkstukblanks aan, waardoor handmatige tussenkomst praktisch overbodig wordt.

Drie individueel te kiezen stellingopslagmodules zorgen voor een optimale bevoorrading van onderdelen. Voor pallets tot 398 x 398 mm of universele matrijzen in vijf varianten voor kubusvormige of

cilindrische werkstukplaten - in de stellingopslagmodules is overal plaats voor, zelfs voor het brede assortiment grijpers of kleminrichtingen. Nog een pluspunt voor de productiviteit: Natuurlijk kunnen de machines autonoom worden bediend.

Meer nieuws

06.09.2023 00:00

Road Trip HERMLE Bulli
Volgende stop EMO 2023

Van 18.09.23 tot 23.09.23 presenteert Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG op 560...

grijpen, spannen, bevoorraden en bewerken – en dat 24 uur per dag
de eigen oplossing van Hermle voor automatisering voor meerdere machinemodellen

Met het h...
Het bewerkingscentrum C 650 van Hermle breidt de bouwserie Performance-Line naar boven uit

...