Catalogus

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

11.07.2023 05:07

Automatisering in perfectie - HERMLE op de EMO 2023

Van 18.09.23 tot 23.09.23 presenteert Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG op 560 m2 in hal 12, stand C30, trouw aan het motto - alles uit één hand - drie volledig uitgeruste automatiseringsoplossingen en een bewerkingscentrum voor frezen/draaien. Alle machines tonen de technologische voordelen van HERMLE producten met interessante bewerkingen.


Met de HIGH-PERFORMANCE-LINE en PERFORMANCE-LINE bewerkingscentra is HERMLE AG al jaren een referentie in de meest uiteenlopende industrieën die precieze, hoogwaardige en langdurig nauwkeurige machines nodig hebben. Het tekort aan vakmensen en ook de economische druk om gebruik te maken van geautomatiseerde systemen is de laatste jaren gestaag toegenomen. Zo heeft HERMLE AG al vroeg een eigen automatiseringsdochter opgericht, HERMLE Systemtechnik GmbH. Met een automatiseringsaandeel dat inmiddels is gegroeid tot meer dan 50%, was dit een zeer vooruitziende beslissing die vandaag de dag zijn vruchten afwerpt. Daarom ligt de nadruk op de EMO ook op het gebied van automatisering en digitalisering. Drie verschillende benaderingen worden hier getoond, zowel voor een breed scala aan onderdelen als voor de betrouwbare en economische productie van hoogwaardige componenten.


HERMLE AG wijdt een heel themagebied aan de ontwikkeling van technologie. Hier worden vragen van gebruikers over nieuwe productietechnologieën, frees- en draaicycli, digitale componenten en speciale hardware beantwoord door specialisten.

Het RS 05-2 robotsysteem aangepast aan een C 12 -
voor werkstukken tot 10 kg met gelijktijdige opslag van hoge en individuele onderdelen in een groot aantal opslagmodules.

Het RS 1 robotsysteem aangepast aan een C 250 - kan flexibel werkstukken tot 15 kg en pallets tot 60 kg grijpen, klemmen en opslaan. Maximale flexibiliteit met zeer hoge procesbetrouwbaarheid.

Het HS flex-handlingsysteem aangepast aan een C 32 -
voor werkstukken tot 450 kg (de zware versie tot 1.200 kg), transporteert en slaat pallets op in twee opslagmodules.

De frees-/draaiversie van de C 42 vervolledigt de tentoonstellingslijst en demonstreert met een spectaculair freesproces/rotatiebewerking het "powerskiving"-freesproces voor inwendige en uitwendige vertandingen en het "dennenboomfrezen" voor onderdelen van vliegtuigmotoren.

Twee andere Hermle bewerkingscentra, model C 32, zijn te vinden bij onze partnerbedrijven EMUGE-FRANKEN en HEXAGON.


Natuurlijk mag het Bulli/T1 showonderdeel, geproduceerd op de eigen tentoonstelling en opzien gebaard tijdens het Open Huis in april, niet ontbreken op de EMO.

Meer nieuws

06.09.2023 00:00

Road Trip HERMLE Bulli
Volgende stop EMO 2023
grijpen, spannen, bevoorraden en bewerken – en dat 24 uur per dag

RS 1 robotsysteem met 3 rekmodules - aangepast aan twee HermleC 22 U bewerkingscentra
Het RS...

de eigen oplossing van Hermle voor automatisering voor meerdere machinemodellen

Met het h...
Het bewerkingscentrum C 650 van Hermle breidt de bouwserie Performance-Line naar boven uit

...