Catalogus

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

12.08.2021 00:08

Robuuste encoder gezocht en gevonden

Het Sendix Plus modulaire encoderplatform zet catalogusproducten om in toepassingen

In industrieën met bijzonder zware omgevingsomstandigheden zijn encoders onmisbaar voor positiebepaling, snelheids- en toerentalmeting. Wanneer we echter zinderend hete temperaturen, sterke schokken en trillingen, evenals stof, corrosieve chemicaliën of taaie modder, waaraan de toepassingen moeten weerstaan, in verband brengen met de elektromechanische apparatuur, dan lijkt er hier sprake te zijn van een fundamentele discrepantie: Het contrast tussen zeer precieze, nauwkeurige metingen en een bijzonder robuuste constructie van de omringende componenten. Om preciezer te zijn: Aan de ene kant, precisie mechanische encoders met filigrane constructie, assen en lagers. Aan de ene kant machines voor zwaar gebruik, die niet stoppen bij graniet of staal.

Modular is the best fit Incrementele encoders hebben een vaste plaats veroverd in de mobiele automatisering, net als in veel andere industrieën met bijzonder zware omgevingsomstandigheden. De eisen zijn de laatste jaren enorm toegenomen. Voortdurend toenemende functionaliteit, hogere efficiency en kwaliteitseisen aan het arbeidsproces vereisen een krachtig en vooral schaalbaar automatiseringssysteem. Want zo verschillend als de toepassing is, zo verschillend zijn ook de eisen van de gebruikers. Er bestaat niet zoiets als de perfecte encoder voor alle gevallen. Wel kan er het perfecte modulaire systeem van encoders zijn: een modulaire productreeks met op maat gemaakte varianten voor elke toepassing, zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Gemakkelijk te vinden en kosteneffectief te implementeren.

Een Sendix moet erin zitten Om vanuit een catalogusproduct een op maat gemaakte en functionele toepassing te genereren, vertrouwt Kübler op een schaalbaar, modulair productassortiment, dat naar behoefte kan worden uitgebreid en op begrijpelijke wijze de beste oplossing voorstelt. Gebaseerd op de beproefde Sendix encoderserie, die in vele industrieën naam heeft gemaakt dankzij het beschermde, volledig vergrendelde lagerontwerp, is het modulaire productassortiment Sendix Plus geworden. Sendix Plus combineert maximale robuustheid met maximale modulariteit. De unieke Sendix lager assemblage in Safety-Lock™ ontwerp, die beschikbaar is als as en holle as variant, functioneert betrouwbaar en bovenal zonder uitval, zelfs onder extreme omstandigheden. Sendix encoders staan voor bijzonder grote, hoogwaardige kogellagers met optimaal gedimensioneerde speling.

De optimale variant snel en kosteneffectief Met dit uiterst robuuste lagerontwerp, voortgezet in het Safety-Lockplus™ ontwerp, trotseren de Sendix encoders schokken, trillingen en installatiefouten. Ze staan nu voor nog meer robuustheid en zijn bijzonder geschikt voor veeleisende buitentoepassingen van de verschillende gradaties. Het doel achter de modulaire lijn: als een robuuste encoder nodig is, wordt snel de optimale variant voor de individuele toepassing bepaald, en altijd met het oog op de kosten.

Meer nieuws

We kijken ernaar uit u te ontmoeten op de

Sindex beurs in Bern


...

Nieuwe PROFIsafe-encoders op basis van Industrial Ethernet-platform.
Industrial Ethernet wor...

MeetwielsystemenSystemen voor snelheidsmeting, positiebepaling en lengtemeting

Meetwie...

Dankzij vroegtijdige technologische besprekingen is een toekomstbestendige oplossing met toegevoegde waarde ontstaan.
Geschikte roterende encoders, draadaangedreven encoders en LCD-aanraakschermen voor uw toepassing.