Catalogus

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

15.10.2021 01:10

IO-Link - Deuropener voor Industrie 4.0

Geschikte roterende encoders, draadaangedreven encoders en LCD-aanraakschermen voor uw toepassing.

IO-Link raakt steeds meer ingeburgerd op de markt - en de tendens is stijgend. Vandaag de dag wordt IO-Link gebruikt in werktuigmachines, productielijnen, intralogistiek en verpakkingsmachines. IO-Link staat voor eenvoud, kostenbesparing en als ingang voor de implementatie van toekomstige Industrie 4.0-concepten. IO-Link producten van Kübler openen nieuwe mogelijkheden voor uw toepassing. Laat ons uw bestaande of nieuwe machines / installaties toekomstbestendig maken. Onze IO-Link experts geven u graag advies.

Uw voordelen met IO-Link producten van Kübler

Tijd- en kostenbesparingen
IO-Link producten zijn al merkbaar tijdens de installatie / inbedrijfstelling. Dankzij de ongevoelige overdracht van IO-Link communicatie worden hiervoor eenvoudige en niet-afgeschermde kabels gebruikt. Kübler-producten worden aangesloten met gestandaardiseerde M8- of M12-industriële connectoren. Voor slimme sensoren komen de parameterdata rechtstreeks van de controller en hoeven dus niet handmatig geparametreerd te worden. Het resultaat is een machine die sneller klaar is voor gebruik.
Efficiënte productie dankzij Smart Sensor Profile
Gebruikers kunnen hun machines of hele productie flexibel en snel optimaliseren naar hun behoeften / eisen tijdens het lopende bedrijf. Dit is mogelijk met het Smart Sensor Profile van IO-Link. Dankzij voorgedefinieerde profielklassen en de bijbehorende opgeslagen functieblokken kunnen het vervangen van een sensor of het omschakelen naar een andere sensortechnologie van dezelfde profielklasse of andere aanpassingen van de meetwaarden snel en eenvoudig worden uitgevoerd.

Onafhankelijk te gebruiken
Door IO-Link te gebruiken, kiest u voor een gestandaardiseerde en veldbusonafhankelijke interface die directe communicatie van de controller naar het laagste automatiseringsniveau als point-to-point-verbinding mogelijk maakt. IO-Link masters kunnen dus worden gebruikt om een breed scala van IO-Link apparaten in bijna elk veldbus- en besturingssysteem in een netwerk op te nemen.
Remote diagnostics and condition monitoring
Doordat de procesgegevens van een IO-Link apparaat in platte tekst worden geleverd, kan voor de servicetechnici een diep inzicht in de processen en toepassingen worden gecreëerd. Daardoor kunnen reparaties met vooruitziende blik worden gestart en nieuwe onderhoudsconcepten worden opgesteld. Het heeft ook een positief effect op onderhoud op afstand, omdat dit eenvoudiger kan worden georganiseerd via IO-Link communicatie.

Industry 4.0 / IIoT ready
Genetwerkte en intelligente producten zijn een eerste vereiste voor Industry 4.0. Kübler IO-Link producten Ze zijn in staat om te zeggen: "Wie ben ik? Waar ben ik? Hoe voel ik me?". Senosren moeten naast de klassieke meettaak en het verzenden van meetwaarden ook andere functionaliteiten met zich meebrengen om de producten in een netwerk op te nemen en extra informatie te verzamelen of door te geven. Met IO-Link worden de door Kübler gedefinieerde "Industry 4.0 / IIoT ready features" (Connectivity, Identification, Diagnostics, Adaptability) volledig ondersteund.

Efficiënte productie dankzij Smart Sensor Profile
Gebruikers kunnen hun machines of gehele productie flexibel en snel optimaliseren naar hun behoeften / eisen tijdens het lopende bedrijf. Dit is mogelijk met het Smart Sensor Profile van IO-Link. Dankzij voorgedefinieerde profielklassen en de bijbehorende opgeslagen functieblokken kunnen het vervangen van een sensor of het omschakelen naar een andere sensortechnologie van dezelfde profielklasse of andere aanpassingen aan de meetwaarden snel en eenvoudig worden uitgevoerd.

Diagnose op afstand en conditiebewaking
Doordat de procesgegevens van een IO-Link apparaat in platte tekst worden geleverd, kan een diep inzicht in de processen en toepassingen worden gecreëerd voor de servicetechnici. Daardoor kunnen reparaties met vooruitziende blik worden gestart en nieuwe onderhoudsconcepten worden opgesteld. Dit heeft ook een positief effect op onderhoud op afstand, aangezien dit via IO-Link communicatie eenvoudiger kan worden georganiseerd.

Meer nieuws

We kijken ernaar uit u te ontmoeten op de

Sindex beurs in Bern


...

Nieuwe PROFIsafe-encoders op basis van Industrial Ethernet-platform.
Industrial Ethernet wor...

MeetwielsystemenSystemen voor snelheidsmeting, positiebepaling en lengtemeting

Meetwie...

Dankzij vroegtijdige technologische besprekingen is een toekomstbestendige oplossing met toegevoegde waarde ontstaan.
Het Sendix Plus modulaire encoderplatform zet catalogusproducten om in toepassingen