Catalogus

Systea GmbH

06.10.2021 00:10

Cruise terminal Ostseekai

Succesvolle combinatie van oud en nieuw

Of het nu gaat om een bekroond wooncomplex in Denemarken, een buitengewoon museumgebouw in Frankrijk of een watertoren in Luxemburg - over de hele wereld kiezen gebouweigenaren, architecten, planners en gevelinstallateurs voor oplossingen van SYSTEA. Vooral als het om representatieve gebouwen gaat, valt men graag terug op onze hoogwaardige en duurzame onderconstructiesystemen. Dit toont aan dat SYSTEA-oplossingen voor alle soorten bouwprojecten kunnen worden gebruikt, ongeacht of het om commerciële, residentiële of openbare gebouwen gaat.

In de noordelijke aansluiting op de bestaande Ostseekai terminal in de haven van Kiel werd op een oppervlakte van 3.700 m² een nieuwe terminal gebouwd. De nieuwe cruiseterminal is samen met het bestaande terminalgebouw ontworpen als onderdeel van een ensemble. Het gebouw wordt een weerspiegeling van de bewegingen, aangezien de afgeronde vorm van de gevel de lijnen van de bezoekersstromen en de loopbruggen oppakt en als integrale onderdelen in de architectuur integreert.
Kenmerkend voor de gevel zijn grote glasvlakken, die voor transparantie zorgen, en gebogen en onzichtbaar bevestigde Alucobond-cassettes op de zolderverdieping en in het entreegebied. Bovendien werd het verlaagde plafond ontworpen met vlakke, zichtbaar bevestigde Alucobond panelen.