Catalogus

Systea GmbH

05.12.2023 01:12

De kunst van het nauwkeurig en snel bevestigen van 3D-elementen

In een tijdperk dat wordt gekenmerkt door een tekort aan arbeidskrachten en steeds kortere beslissingstermijnen tijdens de projectontwikkeling, zijn nu hulpmiddelen zoals 3D-planning en -ontwerp beschikbaar. Nauwe coördinatie en samenwerking tussen de fabrikant van bouwelementen, de architect en de gevelbouwer betekent dat geprefabriceerde elementen kunnen worden geïmplementeerd met kortere montagetijden.

Om deze snel en nauwkeurig te kunnen monteren, zijn speciaal ontwikkelde onderbouwsystemen, voormontagemogelijkheden en -technologieën nodig, evenals een heroverweging van planning en montage. De bouwelementen zijn zwaarder en minder kleinschalig, wat voldoet aan de hedendaagse architectonische eisen.

Grootformaat bouwelementen als architectonische blikvangers
In SPURWERK, het indrukwekkende bouwproject van de Bremer investeerder en projectontwikkelaar "Peper & Söhne", worden de eisen van de hedendaagse architectuur in de praktijk gebracht. Op het terrein van het voormalige Neustadtsgüterbahnhof (goederenstation Neustadt) wordt een moderne, veelzijdige commerciële mix van kantoren, ambachten, showrooms en restaurants gecreëerd op een oppervlakte van ongeveer 90.000 m².

Westphal Architekten BDA zijn verantwoordelijk voor de stedelijke uitstraling van de nieuwe ruime werkomgeving. De nieuw ontwikkelde wijk bestaat uit gebouwen van meerdere verdiepingen, bekleed met grijsachtig iriserende baksteen, ondersteund door antracietkleurige, verdiepingshoge betonnen sokkels.

Veilige ondersteuning voor driedimensionale, grootformaat betonnen pijlers in de elementenbouw
Een speciale constructie van het beproefde SYSTEA-profielsysteem UBE NG verbindt de door RIEDER vervaardigde platen en hulpstukken van glasvezelbeton. Om de montagetijd van de naar boven strevende, pijlvormige 3D-glasvezelbetonelementen te versnellen, werd gekozen voor tweedimensionale elementen van de serie formparts. De elementen werden geprefabriceerd om precies in elkaar te passen met systeemhoekbeugels en na voormontage naar de bouwplaats verzonden.

In nauwe samenwerking met Kohlmeyer Fassadenbau was het dus niet alleen mogelijk om het montageproces vele malen te verkorten, maar ook om de hoge kwaliteit van de voormontage perfect te combineren met het werk op de bouwplaats. Bij de montage van grootformaat elementen op de bouwplaats is een exact vlak ontwerp en een nauwkeurige montage met de kraan belangrijk.

Het SYSTEA profielsysteem UBE kenmerkt zich door de verborgen bevestiging van grootformaat gevelpanelen. Bij het bouwproject in Bremen werden de gevelelementen verdekt aan elkaar geschroefd met systeemhaken van Rieder. Om te voldoen aan de eisen voor thermische isolatie werd het SYSTEA-systeem thermisch geoptimaliseerd. De agraffe bevestiging kan ter plaatse of in de voormontage worden uitgevoerd. Voor een eenvoudigere verwerking zijn de wandbeugels uitgerust met een montagehulp waarmee het draagprofiel kan worden vastgezet en vastgehouden.

SYSTEA is beschikbaar voor individuele gesprekken en vragen.

Meer nieuws

Als je aan Bauhaus in Berlijn denkt, associeer je het automatisch met Gropius. Met het nieuwe Bau...

Met onmiddellijke ingang is SYSTEA beschikbaar met BIM-content van alle onderbouwsystemen op waya...

06.10.2021 00:00

Cruise terminal Ostseekai
Succesvolle combinatie van oud en nieuw