Catalogus

Systea GmbH

30.09.2022 15:09

SYSTEA gevelsystemen digitaal beschikbaar als BIM-content

Met onmiddellijke ingang is SYSTEA beschikbaar met BIM-content van alle onderbouwsystemen op waya van BIMsystems. Planners kunnen de systeemoplossingen rechtstreeks in hun eigen CAD-systeem plaatsen en configureren en belangrijke gegevens voor de productie aan de fabrikant doorgeven. Met deze stap breidt SYSTEA zijn digitale portfolio uit in samenwerking met BIMsystems.

SYSTEA digitaliseert gevelconstructies tot BIM-content om het planningsproces optimaal te ondersteunen met BIM
Met BIM (Building Information Modelling) kunnen bouwprojecten vanaf het begin worden gedigitaliseerd en kan belangrijke informatie over planning, uitvoering en infrastructuur worden verzameld en beheerd in de zogenaamde digitale tweeling. Voor de uitvoering in de praktijk zijn onder meer BIM-conforme gegevens nodig als informatiebron. Om planners te ondersteunen bij de digitale planning en de digitalisering van de bouw verder te bevorderen, stelt SYSTEA zijn onderbouwsystemen beschikbaar als BIM-content.

Sinds april is de productinformatie van SYSTEA beschikbaar als BIM-content in waya. waya functioneert als plug-in voor de CAD-systemen ArchiCAD en Revit en legt een link tussen planners en fabrikanten. Naast de geometriegegevens van zijn bouwproducten heeft SYSTEA ook de bijbehorende expertise in de BIM-inhoud geïntegreerd. Dit resulteert in de unieke veelzijdigheid van de BIM-content op waya. Naast de klassieke plaatsing van BIM-content in het CAD-systeem maakt waya BIM-enabled productconfiguratie mogelijk. De BIM-content van SYSTEA kan online worden geconfigureerd en geïndividualiseerd voordat deze met behulp van de plug-in in de CAD-planning wordt geïntegreerd. Hierdoor behoren tijdrovende handmatige aanpassingen in het CAD-systeem tot het verleden.

Naast de hoge mate van aanpassing van de BIM-inhoud besparen planners effectief tijd bij het zoeken, selecteren en plaatsen van de gedigitaliseerde onderbouwsystemen dankzij de duidelijke waya-interface. Jürgen Walter, productmanager bij SYSTEA, is blij met deze aanpak: "Bij SYSTEA streven we ernaar het dagelijkse werk van onze zakenpartners voortdurend te vereenvoudigen. Met BIMsystems hebben we een partner aan onze zijde die ons daarbij ondersteunt. Onze onderbouwsystemen zijn individueel en van hoge kwaliteit. Dit moet blijken uit de digitale aanvraag. Daarom vertrouwen we op het BIMsysteem, omdat het ook complexe systeemeisen in kaart brengt en toch werkbaar blijft voor de gebruiker."

"In een wereld die steeds complexer wordt, willen we met alles wat we doen het dagelijks werk van onze zakenpartners gemakkelijker maken." Dit motto maakt deel uit van de missie van SYSTEA. Zowel in de productie van onderconstructies voor gevels als in digitale adviesdiensten. Met waya kunnen SYSTEA-vastgoedadviseurs de overeenkomstige BIM-inhoud voor planningsaanvragen direct bekijken, wijzigen en correct ter beschikking stellen aan de planner. Zo begeleidt het bedrijf de planners efficiënt in het proces zonder onnodige iteraties.

Het resultaat: architecten, aannemers en bouwbedrijven profiteren van verliesvrije netwerken in de BIM-planning, advies direct in het CAD-systeem, gedigitaliseerde project- en productgegevens en geadresseerde informatie gedurende het hele planningsproces.

SYSTEA zorgt voor actuele en correcte BIM-content - op elk moment
BIMsystems gebruikt bestaande gedigitaliseerde materiaal- en productgegevens als gedigitaliseerde expertise voor de SYSTEA BIM-content. via de linya by BIMsystems onderhoudsomgeving wordt deze productinformatie ontwikkeld tot BIM-content en met expertise in de vorm van regels en logica door de fabrikant zelf gecreëerd, beheerd en bijgewerkt. Dit betekent dat de BIM-content op waya altijd actueel is en door de fabrikant kan worden geïmplementeerd. "Vereenvoudiging van gevels" wordt zo een realiteit voor planners - voor fabrikanten en planners.

Daarom vertrouwt de gevelexpert nu op waya van BIMsystems. Omdat de hoge efficiëntie en functionaliteit van het BIM-systeem voor SYSTEA zelf overtuigend is: korte doorlooptijden en weinig moeite om de BIM-inhoud te creëren via de "linya" onderhoudsomgeving.

waya is gratis voor planners met alle basisfuncties! Hiermee kunnen zij en andere belanghebbenden in de bouwsector BIM-content van SYSTEA zoeken, transformeren, configureren en plaatsen en samenwerken met partners in een centraal datamodel. De installatie is ongecompliceerd: Na het downloaden en installeren van de gratis plugin hoeven gebruikers zich slechts eenmaal gratis te registreren. Daarna is waya klaar voor gebruik en kan het direct vanuit het CAD-systeem worden bestuurd.

Meer nieuws

In een tijdperk dat wordt gekenmerkt door een tekort aan arbeidskrachten en steeds kortere beslis...

Als je aan Bauhaus in Berlijn denkt, associeer je het automatisch met Gropius. Met het nieuwe Bau...

06.10.2021 00:00

Cruise terminal Ostseekai
Succesvolle combinatie van oud en nieuw