Catalogus

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

09.12.2021 01:12

ifm bouwt nieuw hoofdkantoor in Essen

ifm bouwt nieuwe hoofdzetel in Essen
De aanhoudende groei in de afgelopen jaren en de prognose van een aanhoudende positieve ontwikkeling hebben de ifm-groep gemotiveerd om een nieuwe hoofdzetel in Essen te bouwen.

De ifm-groep zal haar nieuwe hoofdzetel vestigen in het kantoorkwartier ESSEN EINS, dat momenteel in ontwikkeling is. De verhuizing naar de nieuwe hoofdzetel van de ifm-groep, die slechts ongeveer 500 meter van de huidige locatie verwijderd is, is gepland voor 2026. De Raad van Bestuur van de ifm-groep zal deze belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de onderneming vandaag bekendmaken in aanwezigheid van Thomas Kufen, burgemeester van de stad Essen, en Dr. Marcus Kruse, Managing Partner van KÖLBL KRUSE Gmbh. Nu de contracten ondertekend zijn, kan de projectplanning beginnen.

de stad Essen en Michael Marhofer, CEO van de ifm-groep.
De hoofdzetel van ifm is sinds 2009 gevestigd in de Friedrichstraße in Essen. "Het Glückaufhaus barst uit zijn voegen, we hebben hier in Essen gewoonweg niet genoeg plaats voor alle medewerkers", zegt Michael Marhofer, voorzitter en co-CEO van de ifm-ondernemingsgroep. "Dat is te danken aan ons aanhoudende succes, dat zich op basis van een wereldmarkt ook in de toekomst zal voortzetten. En het spreekt voor zich dat dit succes een evenredige stijging van het aantal medewerkers met zich meebrengt." De eerste bedrijfsafdelingen moesten al verhuizen van het Glückaufhaus naar decentrale locaties. "Lange tijd bedroeg de gemiddelde personeelsgroei ter plaatse ongeveer 3 % per jaar", zegt Christoph von Rosenberg, CFO van de ifm-bedrijvengroep, en noemt daarbij een belangrijk kengetal. In het hoofdkantoor van de onderneming in Essen werken momenteel bijna 600 medewerkers.

"Om aan de stijgende vraag naar ruimte te kunnen voldoen, wordt in de komende jaren op een deelperceel van het 30.000 m² grote terrein van het voormalige RWE-hoofdkantoor op de hoek van de Huyssenallee en de Baedekerstraße een moderne bedrijfscentrale gebouwd, die ons in tegenstelling tot het Glückaufhaus een langetermijnperspectief zal bieden", zo verklaart Christoph von Rosenberg een belangrijk voordeel van de nieuwe locatie.

De aanhoudende groei in de afgelopen jaren en de prognose van een aanhoudende positieve ontwikkeling hebben de ifm-bedrijvengroep gemotiveerd om een nieuwe bedrijfscentrale in Essen te bouwen.

De ifm-bedrijvengroep vestigt haar nieuwe bedrijfscentrale in het kantoorkwartier ESSEN EINS, dat momenteel in ontwikkeling is. De verhuizing naar de nieuwe hoofdzetel van de ifm-groep, die slechts ongeveer 500 meter van de huidige locatie verwijderd is, is gepland voor 2026. De Raad van Bestuur van de ifm-groep zal deze belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de onderneming vandaag bekendmaken in aanwezigheid van Thomas Kufen, burgemeester van de stad Essen, en Dr. Marcus Kruse, Managing Partner van KÖLBL KRUSE Gmbh. Nu de contracten ondertekend zijn, kan de projectplanning van start gaan.
De Managing Partner van KÖLBL KRUSE GmbH, Dr. Marcus Kruse, Thomas Kufen, burgemeester van de stad Essen en Michael Marhofer, CEO van de ifm Groep.
De hoofdzetel van ifm is sinds 2009 gevestigd in de Friedrichstraße in Essen. "Het Glückaufhaus barst uit zijn voegen, we hebben hier in Essen gewoonweg niet genoeg plaats voor het voltallige personeel", zegt Michael Marhofer, voorzitter en mede-CEO van de ifm-ondernemingsgroep. "Dat is te danken aan ons aanhoudende succes, dat zich op basis van een wereldmarkt ook in de toekomst zal voortzetten. En het spreekt voor zich dat dit succes een evenredige stijging van het aantal medewerkers met zich meebrengt." De eerste bedrijfsafdelingen moesten al verhuizen van het Glückaufhaus naar decentrale locaties. "Lange tijd bedroeg de gemiddelde personeelsgroei ter plaatse ongeveer 3 % per jaar", zegt Christoph von Rosenberg, CFO van de ifm-bedrijvengroep, en noemt daarbij een belangrijk kengetal. In het hoofdkantoor van de onderneming in Essen werken momenteel bijna 600 medewerkers.

"Om aan de stijgende vraag naar ruimte te kunnen voldoen, wordt in de komende jaren op een deelperceel van het 30.000 m² grote terrein van het voormalige RWE-hoofdkantoor op de hoek van de Huyssenallee en de Baedekerstraße een moderne bedrijfscentrale gebouwd, die ons in tegenstelling tot het Glückaufhaus een langetermijnperspectief zal bieden", zo verklaart Christoph von Rosenberg een belangrijk voordeel van de nieuwe locatie.

Beeldbron: Hans Blossey
"Gelegen op een uitstekende locatie, zal ESSEN EINS de perfecte plek zijn voor het nieuwe hoofdkantoor van ifm," bevestigt Dr. Marcus Kruse. Eigentijdse werkomgevingen en moderne architectuur zullen de nieuwe locatie kenmerken.

De nieuwe bedrijfscentrale van ifm zal gunstig gelegen zijn in de buurt van het centraal station en gemakkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer. ifm zal in zijn geheel profiteren van de totale infrastructuur van de campus Essen EINS.

Vandaag is ook het tijdschema voor de nieuwe bedrijfscentrale van ifm gepresenteerd: De planning van het nieuwbouwproject, die nu in volle gang is, moet leiden tot een start van de bouw in 2024. De voltooiing en ingebruikname zijn gepland voor 2026.

"Om dit grote project met succes te kunnen uitvoeren, hebben wij onze competenties uit eerdere bouwprojecten in Essen en Siegen gebundeld en een speciaal projectteam samengesteld. Wij verheugen ons nu al op onze nieuwe moderne bedrijfscentrale in het hart van de stad Essen, waar wij onze positieve zakelijke trend op lange termijn kunnen voortzetten", aldus Michael Marhofer.

Meer nieuws

Vision met IO-Link? Dat is mogelijk!
Essen, december 2023 - De German Design Award gaat opnieuw naar ifm. Nadat de jury in 2021 voor het laatst drie producten van het bedrijf bekroonde met de prestigieuze award, zal de jury in 2024 de award uitreiken voor de conditiebewakingstool moneo RTM. Het is de eerste designprijs voor een softwareproduct van ifm.
De feestelijke opening van het nieuwe kantoor van ifm electronic in Istanbul vond plaats in aanwezigheid van diverse gasten en medewerkers op 2022 september.
  • Nauwkeurige debietmeting van ultrapuur water en water
  • Robuuste, componentvrije m...
Objectdetectie en objectinspectie in één apparaat
ifm heeft dit jaar drie redenen om feest te vieren bij de German Design Awards. De LI niveausensor, de multi-deksel puck en de TCC temperatuursensor zijn bekroond met felbegeerde design prijzen.