Catalogus

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

14.12.2021 04:12

Drie ifm-producten winnen begeerde designprijs

ifm heeft dit jaar drie redenen om feest te vieren bij de German Design Awards. De LI niveausensor, de multi-deksel puck en de TCC temperatuursensor zijn bekroond met felbegeerde design prijzen.

Dit jaar viert de German Design Award haar tienjarig bestaan. De presentatie van de winnaars bij deze gelegenheid heeft als thema "Hoe ontwerpers denken". De German Design Award is de internationale premiumprijs van de Duitse raad voor vormgeving en is een van de meest erkende designprijzen ter wereld. Sinds de oprichting werden in de eerste tien jaar van de German Design Award al 375 van de begeerde "Gold" awards uitgereikt uit ongeveer 20.000 inzendingen uit 87 landen.

Producten van ifm scoorden driemaal in de categorie Industrie. De LI niveausensor, die betrouwbaar de grensniveaus van tanks en containers bewaakt, wordt met de "Winnaar"-prijs bekroond. Water, oliën, koelvloeistoffen en hun temperatuur worden gemeten in contact met het medium. Via een inductieve knop kan de gebruiker met de sensor communiceren. De 360° graden omlopende LED geeft informatie over het niveau van het medium in de tanks. Het ontwerp biedt optimale drainage- en reinigingseigenschappen. De LI draagt bij tot de economische en duurzame werking van de installatie en voldoet tegelijk aan de hoogste ontwerp- en precisienormen.

De jury kende een "Excellent Product Design" toe aan de E12725 - multi-deksel puck, die helpt om klepposities duidelijk aan te geven die anders onzichtbaar zouden blijven. Het geeft de gebruiker informatie over de installatie om de besturing ervan te vergemakkelijken en ondersteunt tevens de economische en ecologische werking. Dankzij de hoge mate van individualisering van het gepatenteerde aanwijssysteem en de eenvoudige hantering tijdens de montage, wordt een vermindering van zowel onderdelen als complexiteit bereikt die past bij de uitdagingen van een geautomatiseerde installatie.

De temperatuursensor TCC, die wordt gebruikt in gevoelige processen zoals de levensmiddelenindustrie, kreeg een "Special Mention". Het duidelijk zichtbare 3-kleuren signaleringselement zorgt voor een duidelijke indicatie van de instrumentstatus. De TCC detecteert en signaleert afwijkingen onafhankelijk digitaal en visueel. Op deze manier draagt de sensor bij tot een verhoogde kwaliteitsborging tussen twee ijkpunten. Dankzij het duidelijke ontwerp, de ideale reinigingsfuncties en de hoogwaardige materialen is het zowel een ecologische als economische oplossing.

De uitreiking van de felbegeerde prijzen vindt plaats in februari aanstaande. Meer informatie over de bekroonde producten is te vinden op www.ifm.com.

Meer nieuws

Vision met IO-Link? Dat is mogelijk!
Essen, december 2023 - De German Design Award gaat opnieuw naar ifm. Nadat de jury in 2021 voor het laatst drie producten van het bedrijf bekroonde met de prestigieuze award, zal de jury in 2024 de award uitreiken voor de conditiebewakingstool moneo RTM. Het is de eerste designprijs voor een softwareproduct van ifm.
De feestelijke opening van het nieuwe kantoor van ifm electronic in Istanbul vond plaats in aanwezigheid van diverse gasten en medewerkers op 2022 september.
  • Nauwkeurige debietmeting van ultrapuur water en water
  • Robuuste, componentvrije m...
Objectdetectie en objectinspectie in één apparaat

ifm bouwt nieuwe hoofdzetel in Essen
De aanhoudende groei in de afgelopen jaren en de progno...