Catalogus

E+E Elektronik GmbH

E+E Elektronik GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Calculator voor fysische vochtigheidsgegevens en drukdauwpunt

De nieuwe vochtigheidscalculator van E+E Elektronik berekent alle relevante vochtigheidsgerelateerde parameters en het drukdauwpunt.

Met de Vochtigheidscalculator van E+E Elektronik kunnen complexe vochtigheidsberekeningen eenvoudig en in real-time worden uitgevoerd. Deze gratis rekentool werkt online in elke recente browser en kan ook als app op smartphones of een pc worden geïnstalleerd. Met het praktische berekeningsprogramma kunnen tot 15 vochtigheidsgerelateerde parameters worden berekend. Bovendien beschikt de E+E vochtigheidscalculator over een aparte rekenmodus voor het bepalen van het drukdauwpunt.

Vochtigheidsberekening inclusief meetonzekerheid

Op basis van drie bekende fysische grootheden (druk, temperatuur en vochtigheid) berekent de E+E vochtigheidscalculator tot 15 vochtigheidsgerelateerde parameters zoals het dauwpunt, vorstpunt, absolute vochtigheid, enthalpie, etc. Een belangrijk verschil met andere vochtigheids calculators is dat de E+E Humidity Calculator ook rekening houdt met de meetonzekerheid en daardoor bijzonder praktische resultaten garandeert.

Naast het berekenen en omrekenen van fysieke vochtigheidsgrootheden kan de E+E vochtigheidscalculator ook worden gebruikt om het gedrag van de vochtigheidswaarden te simuleren wanneer druk- en temperatuursomstandigheden veranderen. Voor realistische berekeningen kunnen lucht en 10 andere gassen (waaronder argon, CO2, helium en methaan) als draagmedium worden geselecteerd.

De omrekeningsformules, met inbegrip van de berekening van de onzekerheid, zijn gebaseerd op de gangbare vochtigheidstheorieën en zijn gevalideerd door het geaccrediteerde E+E Elektronik kalibratielaboratorium.

Praktische dauwpuntcalculator

Naast de berekening van de luchtvochtigheid beschikt de E+E vochtigheidscalculator over een aparte rekenmodus voor de berekening van het dauwpunt in persluchtsystemen. Hiermee kunt u eenvoudig de verandering van de dauwpunttemperatuur in relatie tot de gasdruk bepalen.

Gebruiksvriendelijk en functioneel

De E+E vochtigheidscalculator is eenvoudig en intuïtief in gebruik en biedt een groot aantal nuttige functies. Zo kunnen de meeteenheden van de fysische grootheden met één muisklik worden geconverteerd van het SI- naar het US-systeem, of voor elke fysische grootheid afzonderlijk worden gedefinieerd. Gebruikers kunnen de lijst van berekende fysische grootheden aan hun eigen behoeften aanpassen door afzonderlijke regels weer te geven of te verbergen. De berekeningsresultaten kunnen worden geëxporteerd als PDF- of Excel-bestanden en ook via e-mail worden verzonden. Een klik op de Reset-knop wist alle berekeningen en herstelt de oorspronkelijke lijst van te meten grootheden.

De E+E vochtigheidscalculator is toegankelijk op humidity-calculator.epluse.com.

Meer nieuws

Het TEE501 sensorelement biedt een uitstekende meetnauwkeurigheid tot ±0,2 °C en is gemakkelijk te integreren dankzij de kleine DFN-behuizing.
De HTP501 digitale vochtigheids- en temperatuursonde is geoptimaliseerd voor zware omgevingsomstandigheden en geschikt voor temperaturen tot 120 °C (248 °F).
De MOP301 dompelsensor van E+E Elektronik meet nauwkeurig de vochtigheid in transformator-, smeer- of hydraulische olie, alsmede in dieselbrandstof. Hij wordt gebruikt voor preventief onderhoud van installaties en machines. De roestvaststalen sensor kan worden gebruikt in oliën tot 120 °C en 20 bar druk. De meetgegevens voor wateractiviteit, temperatuur en absoluut watergehalte zijn beschikbaar via de RS485 interface met Modbus RTU protocol.
Het kalibratielaboratorium van de sensorspecialist E+E Elektronik heeft van het Oostenrijkse Federale Bureau voor Metrologie en Metrologie (BEV) de opdracht gekregen om de nationale meetstandaard (etalon) voor CO2-gasconcentratie te leveren. Daarmee zijn de kalibratie-experts uit Engerwitzdorf na luchtvochtigheid, dauwpunt en luchtsnelheid de hoogste metrologische autoriteit in het land voor een andere fysische grootheid. Als door het BEV aangewezen instituut is E+E Elektronik gemachtigd om voor deze fysische grootheden speciale kalibraties uit te voeren op het niveau van een nationaal metrologisch instituut.
De EE212 vochtigheids- en temperatuursensor van E+E Elektronik is geschikt voor uitdagende meettaken in de klimaattechniek, de landbouw en de farmaceutische industrie. Dankzij het modulaire sondeontwerp kan de sensormodule indien nodig direct ter plaatse eenvoudig worden vervangen. De E+E sensorcoating, de ruime keuze aan filterkappen en de robuuste IP65 / NEMA 4 behuizing zorgen voor nauwkeurige en betrouwbare metingen, zelfs onder uitdagende werkomstandigheden.