Catalogus

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Calculator voor fysische vochtigheidsgegevens en drukdauwpunt

De nieuwe vochtigheidscalculator van E+E Elektronik berekent alle relevante vochtigheidsgerelateerde parameters en het drukdauwpunt.

Met de Vochtigheidscalculator van E+E Elektronik kunnen complexe vochtigheidsberekeningen eenvoudig en in real-time worden uitgevoerd. Deze gratis rekentool werkt online in elke recente browser en kan ook als app op smartphones of een pc worden geïnstalleerd. Met het praktische berekeningsprogramma kunnen tot 15 vochtigheidsgerelateerde parameters worden berekend. Bovendien beschikt de E+E vochtigheidscalculator over een aparte rekenmodus voor het bepalen van het drukdauwpunt.

Vochtigheidsberekening inclusief meetonzekerheid

Op basis van drie bekende fysische grootheden (druk, temperatuur en vochtigheid) berekent de E+E vochtigheidscalculator tot 15 vochtigheidsgerelateerde parameters zoals het dauwpunt, vorstpunt, absolute vochtigheid, enthalpie, etc. Een belangrijk verschil met andere vochtigheids calculators is dat de E+E Humidity Calculator ook rekening houdt met de meetonzekerheid en daardoor bijzonder praktische resultaten garandeert.

Naast het berekenen en omrekenen van fysieke vochtigheidsgrootheden kan de E+E vochtigheidscalculator ook worden gebruikt om het gedrag van de vochtigheidswaarden te simuleren wanneer druk- en temperatuursomstandigheden veranderen. Voor realistische berekeningen kunnen lucht en 10 andere gassen (waaronder argon, CO2, helium en methaan) als draagmedium worden geselecteerd.

De omrekeningsformules, met inbegrip van de berekening van de onzekerheid, zijn gebaseerd op de gangbare vochtigheidstheorieën en zijn gevalideerd door het geaccrediteerde E+E Elektronik kalibratielaboratorium.

Praktische dauwpuntcalculator

Naast de berekening van de luchtvochtigheid beschikt de E+E vochtigheidscalculator over een aparte rekenmodus voor de berekening van het dauwpunt in persluchtsystemen. Hiermee kunt u eenvoudig de verandering van de dauwpunttemperatuur in relatie tot de gasdruk bepalen.

Gebruiksvriendelijk en functioneel

De E+E vochtigheidscalculator is eenvoudig en intuïtief in gebruik en biedt een groot aantal nuttige functies. Zo kunnen de meeteenheden van de fysische grootheden met één muisklik worden geconverteerd van het SI- naar het US-systeem, of voor elke fysische grootheid afzonderlijk worden gedefinieerd. Gebruikers kunnen de lijst van berekende fysische grootheden aan hun eigen behoeften aanpassen door afzonderlijke regels weer te geven of te verbergen. De berekeningsresultaten kunnen worden geëxporteerd als PDF- of Excel-bestanden en ook via e-mail worden verzonden. Een klik op de Reset-knop wist alle berekeningen en herstelt de oorspronkelijke lijst van te meten grootheden.

De E+E vochtigheidscalculator is toegankelijk op humidity-calculator.epluse.com.

Meer nieuws

Met de CDS201, HTS201 en TES201 lanceert de Oostenrijkse sensorspecialist E+E Elektronik een nieu...

Met de nieuwe HTS801 lanceert E+E Elektronik zijn krachtigste vochtigheids- en temperatuursensor...

Digitale sensormodule voor kostenefficiënte vocht- en temperatuurmeting

De HTM502 sens...

van 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Handelscentrum

Hal 3, Stand F31 - F32

De Oostenrijkse sensorfabrikant E+E Elektronik breidt zijn portfolio digitale sensorelementen uit...

Het TEE501 sensorelement biedt een uitstekende meetnauwkeurigheid tot ±0,2 °C en is gemakkelijk te integreren dankzij de kleine DFN-behuizing.