Catalogus

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

07.10.2022 03:10

Paul Vahle GmbH & Co. KG : Met innovatieve oplossingen voor groen personenvervoer

Paul Vahle GmbH & Co KG reist dit jaar naar de InnoTrans in Berlijn met innovatieve oplossingen voor het groene personenvervoer van de toekomst. De systeemaanbieder voor mobiele industriële toepassingen toont op de internationale vakbeurs voor transporttechniek voor het eerst de nieuw ontwikkelde ondervloerse laadmodule AEC 100 N. Met deze nieuwe vorm van opportunity charging kunnen bijvoorbeeld door batterijen aangedreven stadstrams veilig en effectief worden opgeladen. Het bedrijf uit Kamen zal ook zijn strategische partnerschap met de in München gevestigde start-up OTTOBAHN GmbH presenteren, voor wiens gondelsysteem VAHLE zijn U25-geleidingsrail levert.

"De toekomst van het passagiersvervoer is elektrisch. Daarom hebben wij voor de zogenaamde people movers een innovatieve ondervloerse laadmodule ontwikkeld die bovenleidingen overbodig maakt. We zijn blij dat we onze krachtige laadoplossing voor stadstrams exclusief aan het publiek kunnen presenteren op InnoTrans in Berlijn," zegt Achim Dries, CEO van de VAHLE Group. Met de laatste nieuwe ontwikkeling van VAHLE kunnen zowel trams als e-bussen op batterijen snel en effectief worden opgeladen bij bushaltes. Door de installatie in de grond is noch een stroomafnemer noch een bovengrondse leiding nodig. Met het zogenaamde Opportunity Charging opent VAHLE nieuwe mogelijkheden in de ontwikkeling van autonoom personenvervoer en draagt zo bij tot de transformatie van steden naar slimme steden en levert een groot deel van de noodzakelijke vervoersomslag - ongeacht of het gaat om moderne metropolen zoals Sydney of historische steden zoals Zaragoza.
Samen met de start-up OTTOBAHN GmbH uit Beieren demonstreert de technologiepionier ook een andere innovatie voor stedelijke gebieden: een autonoom gondelsysteem voor stedelijk personenvervoer. In de buurt van München wordt momenteel een testbaan gebouwd, die in 2023 open moet gaan. VAHLE ondersteunt het project met knowhow en zorgt ervoor dat de energievoorziening te allen tijde gewaarborgd is met zijn U25 geleiderail. "Met onze U25 hebben we een standaardoplossing in ons portfolio die ook wordt gebruikt in kraansystemen of in de automobielbouw. Dit model wordt vooral gekenmerkt door een lage glijweerstand, wat leidt tot een hoog comfortniveau voor de gasten met tegelijkertijd een overtuigende kosten-batenfactor", aldus Dries.

Meer nieuws

11.03.2024 00:00

VAHLE op de LogiMAT 2024
Focus op voorspellend onderhoud bij VAHLE

VAHLE viert 111 jaar succesvolle bedrijfsgeschiedenis

Paul Vahle GmbH...

Paul Vahle GmbH & Co. KG zal dit jaar bij de SPS zijn. Op de beurs, die van 8 tot 10 november in Neurenberg plaatsvindt, zal voor het eerst het wereldwijd unieke intelligente stroomafnamesysteem Smart Collector te zien zijn. Andere hoogtepunten op de VAHLE-stand in hal 4, stand 336, zijn de modulaire compacte geleiderlijn VCL en de nieuwste besturingsgeneraties. Daarnaast wordt de iTRAK van Rockwell Automation gepresenteerd, die is uitgerust met inductieve VAHLE-systemen voor contactloze energieoverdracht.

Paul Vahle GmbH & Co KG steunt de noodhulp van Caritas voor de slachtoffers van de oorlog in...

- Smart Collector voor permanente bewaking van geleiderailsystemen

- Hogere beschikbaa...