Catalogus

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

24.11.2022 03:11

Meet de stroom zonder obstakels: De SU Puresonic ultrasone sensor

  • Nauwkeurige debietmeting van ultrapuur water en water
  • Robuuste, componentvrije meetbuis van roestvrij staal biedt hoge mediaweerstand en permanente dichtheid
  • Bedrijfsstatus LED signaleert sensorstatus volgens Namur NE107
  • Aan de hand van de signaalsterkte kunnen conclusies worden getrokken over de proceskwaliteit
  • Nauwkeurige meetgegevens, zelfs met ultrazuiver water

De SU Puresonic detecteert waterdebieten met hoge precisie bij volumes tot 1000 l/min. Dankzij de ultrasone technologie geldt dit ook voor ultrazuiver water met een laag geleidingsvermogen, zoals dat in omgekeerde osmose-installaties wordt geproduceerd. In combinatie met de geleidbaarheidssensoren van de LDL-familie kan daar in het filtratieproces een betrouwbare kwaliteitscontrole worden ingesteld.
De meetbuis van de SU Puresonic is gemaakt van roestvrij staal en is vrij van meetelementen, afdichtingen en bewegende delen. Dit betekent dat fouten door schade, lekken of verstoppingen, die zich kunnen voordoen in mechanische systemen zoals waaiers of turbines, van meet af aan zijn uitgesloten, evenals de door het ontwerp veroorzaakte drukval.

Signaalsterkte als kwaliteits- en onderhoudsindicator
Uit de continu geregistreerde signaalsterkte kunnen conclusies worden getrokken over de kwaliteit van het medium of de noodzaak van onderhoud. Als de waarde daalt, kan dit wijzen op een toename van deeltjes in het medium of afzettingen op de binnenwand van de pijp. De via IO-Link acyclisch doorgegeven signaalsterkte stelt de gebruiker dus in staat om onderhoudswerkzaamheden te plannen of het procesverloop vroegtijdig aan te passen. Zo kan een hoge kwaliteit van het eindproduct worden gewaarborgd. Deze functie is ook geïmplementeerd voor conventionele systemen die nog niet over IO-Link beschikken. Als de signaalsterkte onder een vooraf bepaald niveau komt, verandert de status van het apparaat en meldt de sensor dit via de diagnose-uitgang en de bedrijfsstatus-LED.

 

Meer nieuws

Vision met IO-Link? Dat is mogelijk!
Essen, december 2023 - De German Design Award gaat opnieuw naar ifm. Nadat de jury in 2021 voor het laatst drie producten van het bedrijf bekroonde met de prestigieuze award, zal de jury in 2024 de award uitreiken voor de conditiebewakingstool moneo RTM. Het is de eerste designprijs voor een softwareproduct van ifm.
De feestelijke opening van het nieuwe kantoor van ifm electronic in Istanbul vond plaats in aanwezigheid van diverse gasten en medewerkers op 2022 september.
Objectdetectie en objectinspectie in één apparaat
ifm heeft dit jaar drie redenen om feest te vieren bij de German Design Awards. De LI niveausensor, de multi-deksel puck en de TCC temperatuursensor zijn bekroond met felbegeerde design prijzen.

ifm bouwt nieuwe hoofdzetel in Essen
De aanhoudende groei in de afgelopen jaren en de progno...