Catalogus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Hydraulische remcilinders: gemakkelijker hanteren, zelfs in kritische omgevingen

Voor de actieve verzameling van in de lucht zwevende microben in zeer gevoelige cleanroomruimten worden speciale samplers gebruikt voor de hoogste bescherming van mensen en materialen. Het Britse bedrijf Pinpoint Scientific, dat gespecialiseerd is in laboratoriumapparatuur, gebruikt hydraulische remcilinders van ACE Stoßdämpfer GmbH voor een eenvoudige en grotendeels contactloze hantering van de constructie.

Microbiologische milieubewaking is geregeld via ISO-richtlijn 18593. Een toonaangevend bedrijf voor een reeks gespecialiseerde laboratoriumapparatuur is Pinpoint Scientific uit Bridgend in Wales, VK. Het productassortiment omvat oplossingen voor luchtbewaking, continue bewaking van levensvatbare deeltjes en bewakingsoplossingen voor isolatoren. Hoogwaardige monstername voor laboratoriumpersoneel omvat ook een hoog niveau van gebruikerscomfort en effectieve bescherming tegen besmetting. De ImpactAir-serie microbiële luchtmonsters van Pinpoint Scientific kan ook worden gezien als een uitstekend voorbeeld van een oplossing die tot in het kleinste detail is doordacht. Ze zijn ontworpen voor continue monitoring in onderzoeks- en industriële laboratoriumomgevingen waar in-proces bemonstering van levensvatbare deeltjes van cruciaal belang is. Het werk wordt gedaan door lucht met hoge snelheid door een zeer smalle inlaatsleuf te zuigen, waarna deeltjes, waaronder microben in de lucht, botsen op en zich hechten aan een aangebracht kweekoppervlak in een petrischaal. De petrischaal wordt langzaam onder de inlaat gedraaid, zodat de lucht steeds op een nieuw deel van de kweek terechtkomt. Dit vermindert drastisch de kans op dubbele inslag. Dit is een microbiologisch en fysisch verschijnsel waarbij twee microben op hetzelfde punt terechtkomen en tijdens de incubatie als één kolonie verschijnen. Om het werk van de gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken, vooral in cleanroom-omgevingen van laboratoria voor levensmiddelen of medische technologie en in de farmaceutische industrie bij monsterneming, wendden de ontwerpers van Pinpoint Scientific zich tijdens hun zoektocht naar hoogwaardige componenten voor de snelheidsregeling tot een Britse distributeur van ACE Stoßdämpfer GmbH. Na alle eisen en wensen te hebben overwogen, adviseerde hij hydraulische remcilinders van Duitse makelij voor de bediening van de motorkap.

Hydraulische remcilinders voor een speciale oplossing



Wyn Gordge, een van de sales engineers van ACE in Groot-Brittannië, beschrijft de uitgangssituatie: "We hebben vaak succesvol samengewerkt met onze distributeur, de firma Applied Automation, zodat ook in dit geval de levering snel tot het gewenste resultaat aan de kant van de klant leidde."Het doorslaggevende punt voor het gebruik van hydraulische remcilinders omschrijft hij als de wens van de klant om de motorkap van de monsternemer zonder noemenswaardige inspanning te kunnen openen. Zonder deze eis zouden de roestvrijstalen industriële gasveren van ACE, die door middel van een ventiel precies op de gewenste openings- en sluitsnelheid kunnen worden ingesteld, in principe ook geschikt zijn geweest als machine-element. Maar omdat de hydraulische remcilinders van het type HB15-50, in tegenstelling tot de optisch sterk gelijkende industriële gasveren, slechts hoeven te worden aangetikt om het openingsproces van de motorkap in gang te zetten, viel de keuze op deze componenten, die ACE op het gebied van snelheidsregeling beschikbaar heeft. Een ander pluspunt in deze toepassing is het feit dat deze remcilinders een zacht sluitproces met extra demping mogelijk maken.

ACE als expertmerk van de Stabilus Group en Applied Automation als ervaren distributeur van componenten voor laboratoriumtechnologie konden een andere kracht uitspelen. Bekend als ontwikkelingspartner en gewaardeerd voor op maat gemaakte oplossingen, zelfs voor kleine hoeveelheden, bereikte ACE een huzarenstukje op hydraulisch gebied: aangezien de ImpactAir samplers meestal worden gebruikt in kritische laboratoriumomgevingen en cleanrooms, was het gebruik van machineolie als dempingsmedium in het huis van de remcilinder volgens de specificaties van Pinpoint Scientific uit den boze. Vanwege deze eis en de gevoelige toepassingsgebieden koos ACE voor een speciale plantaardige olie met een zeer vergelijkbare viscositeit en levensduur. In de loop van het productontwerp voegden de ontwerpers van Pinpoint Scientific vervolgens roestvrijstalen hulzen toe voor de omhulling van de hydraulische remcilinders, waarvan de buitenlichamen standaard uit gecoat staal bestaan. Deze maatregel dient enerzijds om te voldoen aan de hoge hygiëne-eisen voor gebruik in cleanrooms en anderzijds past het roestvrijstalen materiaal van de hulzen perfect bij het totale ontwerp van de ImpactAir-140.

De gebruikte machine-elementen van ACE zijn bij uitstek geschikt om het luik te openen en naar wens in een openingshoek van 60 graden te houden, dankzij de traploze instelbaarheid van de duw- of trekkracht tussen 20 N en 800 N. De machine-elementen kunnen in elke positie worden ingesteld. De instelling van de dubbelwerkende of enkelwerkende hydraulische remcilinders gebeurt eenvoudig via het verstelsegment op de zuiger. Door hun hoge kwaliteit en lange levensduur zijn er nauwelijks grenzen aan de wensen van eindklanten in de laboratoriumsector met betrekking tot de frequentie van openen en sluiten, aldus Pinpoint Scientific. Verder worden deze machine-elementen voor de nauwkeurige regeling van snelheden vooral gebruikt in de meest uiteenlopende automobiel- of industriële constructies, maar ook in de elektronica-, meubel- en vrijetijdsindustrie.

Meer nieuws

In het Technorama van het Zwitserse Science Center bieden 500 experimentele stations bezoekers de...

Sportwetenschappers gebruiken ook hydraulische machine-elementen in hun ontwerpen. Vooral bij het...

Het transport van het mRNA-vaccin tegen COVID-19 van Biontech/Pfizer is een echte logistieke uitd...

Naast maatsoftware en CAD-gegevens en simulaties, biedt ACE Stoßdämpfer GmbH ingenieur...

ACE Stoßdämpfer GmbH biedt ontwerpers nu niet alleen configuratie- en berekeningssoftw...

Wat stuntmannen zijn voor filmsterren, zijn de structurele dempers van TUBUS voor dure filmcamera...