Catalogus

Maxon Motor AG

Maxon Motor AG

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • ISO 13485

Maxon Motor AG

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • ISO 13485

15.04.2023 00:04

Met productinnovaties op de beurs van Hannover

Aandrijfspecialist maxon presenteert op de Hannover Messe (17.04.-21.04.2023) nieuwe highlights en publiceert de productcatalogus 2023/2024 met meer dan 600 pagina's. Hoogtepunten zijn de gloednieuwe ECX PRIME 6 en de nieuwe bouwgroottes 65 en 85 in de serie EC frameloze DT-motoren.

het optreden van maxon op 's werelds grootste technologiebeurs (hal 6, stand 44) is dit jaar geheel in lijn met het motto: meer koppel en meer dynamiek in de kleinste ruimte. De toonaangevende leverancier van elektrische aandrijvingen en systemen presenteert op zijn moderne beursstand spannende oplossingen uit de eerste hand.
De focus ligt op de nieuwe ECX PRIME 6: de eerste grootte van de nieuwe ECX PRIME-motorenfamilie.

Productinnovatie ECX PRIME
De nieuwe ECX PRIME zijn bijzonder krachtige borstelloze motoren met 4-polige rotoren en ijzerloze wikkelingen. De ECX PRIME 6 in de uitvoering M HP is voor het eerst beschikbaar in een motordiameter van slechts 6 millimeter. Op basis van op maat gemaakte ontwerpen werd de technologie die zich reeds bewezen had bij grotere motoren verder ontwikkeld en ontworpen voor industrialisatie in dergelijke kleine diameters
. Het resultaat is een kleine krachtbron met snelheden tot 50.000 tpm en continue koppels tot 0,57mNm. De ECX PRIME 6 is geschikt voor veeleisende toepassingen waar de installatieruimte beperkt is of waar speciale prestaties of regeldynamiek vereist zijn, zoals bij handprothesen, chirurgische apparaten en implantaten

De groeiende serie EC-frameless DT-motoren
Na de succesvolle introductie van de EC-frameless DT50S en DT50M is de motorserie versterkt met de EC-frameless DT65 en EC-frameless DT85. De nieuwe motoren zijn opnieuw in twee lengtes verkrijgbaar. Passend bij de motoren biedt maxon de TSX 65 MAG en TSX 85 MAG, een encoderoplossing die unieke mogelijkheden biedt bij het ontwerpen van complexe robottoepassingen met grote holle assen.

DeGPX70 tandwielkast completeert het IDX70 modulaire systeem
Met de GPX70 breidt maxon haar serie planetaire tandwielkasten uit met een grote, configureerbare industriële tandwielkast. De reductiekop wordt aangeboden in drie versies: standaard, geluidgedempt en ultra-performance, elk met één- en tweetraps reductie. In combinatie met de IDX70 motoren en aandrijvingen resulteert deze uitbreiding in uiterst krachtige, dynamische aandrijfoplossingen voor stationaire en mobiele, industriële toepassingen.

Nieuwigheid voor beperkte ruimte
De nieuwe ECX FLAT-motoren met geïntegreerde elektronica zijn compacte, borstelloze maxon-motoren die voortbouwen op de beproefde motoren met hoog koppel en een geïntegreerde 4-Q-toerentalregelaar. De nieuwe Compact Drives kunnen comfortabel worden bediend via vier digitale en analoge in- en uitgangen.

Bijzonder uniek: de uitgebreide functies en parameters van de geïntegreerde elektronica kunnen direct online worden geconfigureerd.
De ECX FLAT met een diameter van 22 mm is nu verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De standaardversie is bijzonder geschikt voor beperkte ruimte, terwijl de versie met hoog koppel gericht is op maximale koppels. Daarnaast breidt de nieuwe ENX MILE het maxon encoderportfolio uit en kan worden gecombineerd met zowel de ECX FLAT 22 als de ECX FLAT 32.

Catalogus: overzicht en bouwpakket in één
maxon biedt een breed scala aan componenten: van DC- en BLDC-motoren tot reductiekoppen, encoders, positioneringscontrollers, mastercontrollers en batterijmanagementsystemen.
Een overzicht biedt de zojuist verschenen catalogus 2023/2024. maxon-klanten en -liefhebbers vinden op meer dan 600 pagina's het maxon modulaire systeem, datasheets, technische ondersteuning en de praktische maxon Selection Guide. De nieuwe gedrukte catalogus kan online worden besteld of op epaper.maxongroup.com worden bekeken. Alle informatie is te vinden op shop.maxongroup.com

maxon: De Zwitserse specialist voor kwaliteitsaandrijvingen
maxon ontwikkelt en bouwt geborstelde en borstelloze gelijkstroommotoren.
Het productassortiment omvat ook reductiekoppen, encoders, regelaars en complete mechatronische systemen. maxon-aandrijvingen worden overal gebruikt waar bijzonder hoge eisen worden gesteld: bijvoorbeeld in NASA-rovers op Mars, in handbediende chirurgische apparaten, humanoïde robots en nauwkeurige industriële apparatuur. Om in deze veeleisende markt voorop te blijven lopen, investeert de onderneming
een groot deel van haar omzet in onderzoek en ontwikkeling. Wereldwijd heeft de maxon Group ongeveer 3200 mensen in dienst in negen productievestigingen en is vertegenwoordigd door verkoopmaatschappijen in meer dan 30 landen.

Meer nieuws

Sachseln/OW. - Sachseln juni 2023.

Alain Berset, voorzitter van de Zwitserse Confederatie...

NASA stuurt binnen enkele weken zijn vijfde rover naar Mars. Deze gaat bodemmonsters verzamelen die later op aarde worden geanalyseerd. De rover beschikt ook over een helikopter die voor het eerst vluchten op de rode planeet zal uitvoeren. De precisiemotoren van maxon vervullen hierbij meerdere taken die van doorslaggevend belang zijn voor de missie.
De succesvolle groeistrategie wordt voortgezet
Over twee jaar stuurt het ruimteagentschap NASA een nieuwe rover naar de rode planeet. Alleen deze keer inclusief een kleine helikopter die de eerste luchtfoto's van Mars gaat nemen. De rotors worden bestuurd door de robuuste gelijkstroommotoren van maxon.

06.12.2017 00:00

Oneindig koppel
De EC-i 52 gelijkstroommotor van maxon motor

De nieuwe borstelloze DC motoren van maxon l...