Catalogus

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

10.05.2023 05:05

Kleinere stroomoplossingen zijn de trend

Op veel markten zien wij een verschuiving naar miniaturisatie. In laboratoria bijvoorbeeld wordt de werkruimte steeds duurder. Downsizing en verkleining van de voetafdruk... dat is de trend. Allemaal met hetzelfde doel: kosten besparen.

Hoe beïnvloedt dit onze flowoplossingen? Kleine debietmeters en compacte drukregelaars met minimale afmetingen passen in deze trend van verkleining van het vloeroppervlak. Daarom ontwerpen wij voortdurend nieuwe producten met kleinere afmetingen.

Waarom is verkleining van de voetafdruk van debietoplossingen belangrijk?
Omdat ik zowel in de Life Sciences als in de Analytische industrie heb gewerkt, word ik geïnspireerd door de steeds toenemende vraag naar kleine voetafdrukken. Het is al vele jaren een voortdurende trend dat laboratoriumruimte steeds duurder is geworden, wat heeft geleid tot verkleining van de voetafdruk van stromingsinstrumenten.

Een sterke drijfveer achter de verkleining van de voetafdruk is het NeSSi systeeminitiatief, dat commercieel bekend staat als Parker IntraFlow en Swagelok MPC. De meest compacte instrumenten van Bronkhorst, de IQ+FLOW serie, zijn op dit initiatief geïnspireerd. Met een footprint van 17mm x 17mm voor de interne bouwstenen - zoals sensoren en kleppen - zijn we erin geslaagd om deze nog kleiner te houden dan de universele 1,5" x 1,5" NeSSI layout.

Compacte flow & pressure oplossingen
Omdat we weten dat footprint reductie en kostenbesparing cruciaal is in de life science, biotechnologie en analytische markten, blijven we producten ontwikkelen die aan deze eisen voldoen in combinatie met de gewenste prestaties. Een kleine footprint van onze flowinstrumenten is al jaren onze focus.

Onze nieuwste productlijnuitbreiding maakt deel uit van de IQ+FLOW drukregelaarserie. De nieuwe drukregelaars met media-geïsoleerde druksensoren kunnen een veel grotere verscheidenheid aan media aan, zoals helium, waterstof, zuurstof, methaan, vocht, corrosieve gassen en brandbare gassen.

Lees

meer over deze drukregelaars.

IQ+FLOW

, compacte drukregelaar

Manifold flow-oplossingen voor uitgebreide functionaliteit
Als u werkt aan een volledig herontwerp van uw systeem en u hebt de kans om nieuwe technologieën te integreren, kunt u besluiten om manifold flow-oplossingen te gebruiken en meer functionaliteit aan uw systeem toe te voegen.

Analytische apparatuur is een goed voorbeeld van een complex stromingssysteem dat kan profiteren van manifold flow-oplossingen met uitgebreide functionaliteit door toevoeging van druksensoren, stromingssensoren, kleppen en complexere stromingstrajecten.
Manifold flow-oplossingen

Innovatie met MEMS-chiptechnologie
De grootte en functie van sensortechnologie wordt bepaald door de fysieke kenmerken van het meetprincipe. Om de footprint te veranderen, moesten wij dus kijken naar alternatieve meettechnologieën.

In samenwerking met TNO, de Nederlandse organisatie voor toegepast wetenschappelijk onderzoek, hebben wij een reeks ultracompacte flowmeters en drukregelaars ontworpen die gebouwd zijn rond MEMS-chiptechnologie (Micro-Electro-Mechanical Systems). Hierdoor kunnen wij volledig functionele instrumenten aanbieden met een minimale footprint van 20 x 40 mm, wat veel minder is dan de footprint van conventionele flowmeters en drukregelaars

.Aangepaste flowoplossingen
Flow- en druksensoren, inclusief proportionele kleppen, afsluiters en filters, zijn beschikbaar als compacte items, zoals Lego. Dit geeft ons de mogelijkheid om uw compacte meerkanaals debietsystemen op maat te maken, precies zoals u ze nodig hebt.

Hoe kunt u hiervan profiteren?

  • Compacte montage garandeert ruimtebesparing
  • Gemakkelijk toegankelijke modules voor boven- en zijmontage
  • Geen concessies aan de regelfunctionaliteit
  • Vooraf geteste 'Plug and Play' manifold assemblages, waardoor de klant minder hoeft te testen
  • Analoge of digitale communicatie
Als u denkt dat een aangepaste flow-oplossing aan uw behoeften zal voldoen, laat het ons dan weten en daag ons team uit.

Meer nieuws

MASS-STREAM™ gasflowmeters en -regelaars
Uitbreiding van de IQ+ FLOW®-serie met media-geïsoleerde sensoren

10.04.2022 00:00

Mass flow control #redefined
Snel & Stabiel, Bewezen & Nauwkeurig
Heyaru Engineering, producent van synthetische diamanten, wil miljoenen gaan investeren in het Belgische Lommel. De plannen worden gesteund door de Vlaamse regering (STS programma).
Corrosie kan een groot probleem zijn in industriële toepassingen, met name in de chemische bedrijfstak, de verwerkende industrie en de olie- en gassector. Deze sectoren hebben in de bedrijfsvoering en productie te maken met veeleisende milieu- en verwerkingsomstandigheden. Vaak is het economisch verstandig om corrosie te voorkomen of in toom te houden.
Bronkhorst High-Tech BV heeft haar database met eigenschappen van gassen en vloeistoffen uitgebreid van 800 tot ruim 1800 media.