Catalogus

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

11.07.2024 01:07

Uitbreiding van de FLEXI-FLOW Compact-serie

Verbeterde multifunctionele massadoorstroommeters/regelaars voor gassen

Voortbouwend op het succes van de veelgeprezen FLEXI-FLOW Compact-serie presenteert Bronkhorst een uitgebreide lijnuitbreiding, die ongeëvenaarde veelzijdigheid en precisie in gasstroommeting en -regeling biedt. FLEXI-FLOW Compact stelt een nieuwe norm op het gebied van compactheid, functionaliteit en aanpasbaarheid, en is met precisie en efficiëntie geschikt voor uiteenlopende toepassingen.

De nieuwste versie van de FLEXI-FLOW Compact-serie introduceert een reeks innovatieve modellen en functies, waaronder instrumenten voor lagere debietbereiken vanaf 0-5 mln/min. Daarnaast omvat de serie nu instrumenten met neerwaartse verplaatsing voor toepassingen waar installatie van bovenaf vereist is, en debietregelaars die zijn uitgerust met geïntegreerde afsluitkleppen om een hogere mate van lekdichtheid te bieden of noodafsluiting mogelijk te maken. Een van de belangrijkste verbeteringen in de FLEXI-FLOW Compact-serie is de integratie van EtherNet-communicatie, die naadloze connectiviteit en integratiemogelijkheden biedt voor moderne industriële omgevingen.

De nieuwe modellen maken, net als de oorspronkelijke FLEXI-FLOW Compact instrumenten, gebruik van een unieke through-chip sensor in combinatie met bewezen by-pass technologie. Deze thermische massadebietmeters en regelaars leveren uitzonderlijke prestaties en zijn 35% kleiner dan traditionele instrumenten, waardoor ze de kleinste op de markt zijn voor debietbereiken tot 20 l/min.

De geavanceerde sensortechnologie zorgt niet alleen voor een stabiele debietregeling, maar ook voor snelle reactietijden, met settlingtijden van minder dan 150 ms, waardoor zelfs in dynamische procesomstandigheden een nauwkeurige regeling mogelijk is. Geïntegreerde temperatuur- en druksensoren zorgen samen met een ingebouwde gasdatabase voor een ongeëvenaarde nauwkeurigheid bij verschillende procesparameters, waardoor de FLEXI-FLOW Compact-instrumenten geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Bovendien bieden de instrumenten uitgebreide bewakings- en besturingsfuncties, waaronder geïntegreerde temperatuur- en druksensoren, een USB-C poort voor eenvoudige instelling, optionele Bluetooth communicatie voor
verbeterde toegankelijkheid en NAMUR statusindicatie via gekleurde LED's en digitale uitvoerparameters.

Of het nu gaat om voorgeconfigureerde modellen, op bestelling gebouwde oplossingen of op maat gemaakte meerkanaalssystemen, de FLEXI-FLOW Compact-serie biedt ongeëvenaarde flexibiliteit om te voldoen aan specifieke toepassingsvereisten. Met gratis en intuïtieve softwaretools voor configuratie, diagnose en voorspellend onderhoud zorgt Bronkhorst voor naadloze integratie en optimale prestaties in diverse industriële omgevingen.

Ervaar de volgende evolutie in massastroomregeling met de uitgebreide FLEXI-FLOW Compact-serie van Bronkhorst - een nieuwe definitie van precisie, veelzijdigheid en efficiëntie in gasstroommanagement.

Meer nieuws

MASS-STREAM™ gasflowmeters en -regelaars
Uitbreiding van de IQ+ FLOW®-serie met media-geïsoleerde sensoren

Op veel markten zien wij een verschuiving naar miniaturisatie. In laboratoria bijvoorbeeld wordt...

10.04.2022 00:00

Mass flow control #redefined
Snel & Stabiel, Bewezen & Nauwkeurig
Heyaru Engineering, producent van synthetische diamanten, wil miljoenen gaan investeren in het Belgische Lommel. De plannen worden gesteund door de Vlaamse regering (STS programma).
Corrosie kan een groot probleem zijn in industriële toepassingen, met name in de chemische bedrijfstak, de verwerkende industrie en de olie- en gassector. Deze sectoren hebben in de bedrijfsvoering en productie te maken met veeleisende milieu- en verwerkingsomstandigheden. Vaak is het economisch verstandig om corrosie te voorkomen of in toom te houden.