Catalogus

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

12.05.2023 02:05

Battery Insights aangedreven door Dragonfly

de opkomst van e-mobiliteit heeft de batterijmarkt de afgelopen jaren een enorme groei bezorgd, zonder dat het einde in zicht is. In dezelfde verhouding neemt de vraag naar inspectietechnologieën toe om de prestaties en veiligheid van batterijen te waarborgen en tevens het huidige hoge schrootniveau te verlagen en de productiviteit van de fabrikanten te maximaliseren. Röntgentechnologie is voor dit doel het meest geschikt, met name computertomografie, die kan worden toegepast om batterijcellen, modules en zelfs volledige pakketten in detail te analyseren.

Om ervoor te zorgen dat de complexe batterijcellen de krachtpatsers zijn die ervan worden verwacht, mogen er tijdens de productie geen fouten worden gemaakt. Er zijn tal van bronnen van fouten: breuken, luchtinsluitingen, vreemde lichamen, vervormingen, foutieve lasnaden of onvoldoende uitlijning van de binnenlagen. Het wordt gevaarlijk wanneer de overhangen onvoldoende zijn en het contact tussen de kathode en de anode leidt tot kortsluiting en dus tot een fatale brand. De veiligheid staat voorop bij het testen van batterijen. Daarom heeft het controleren en meten van de overhangen de hoogste prioriteit.

Objectieve, betrouwbare en herhaalbare testresultaten kunnen alleen worden verkregen met evaluatie door software. De software kent geen vermoeidheid of gevoeligheden. De basis van Battery Insights is de 3D-beeldanalysesoftware Dragonfly, die het gebruik van deep learning-modellen mogelijk maakt. Dragonfly biedt een uitzonderlijk hoge gevoeligheid voor het opsporen van mogelijke defecten. En de automatische evaluatie kan ook worden aangepast aan de specifieke eisen van de individuele fabrikant. Battery Insights zorgt voor de volledig automatische controle van overhangen en kan ook hele partijen verwerken met behulp van geschikte meerdelige houders. Het rapport, dat eveneens automatisch wordt gegenereerd, geeft informatie over de conditie van elke afzonderlijke cel en kan worden gebruikt om trends te identificeren en het productieproces te optimaliseren voor een aanzienlijke vermindering van het afval.

Op Control zal het nieuwe Battery Insights softwarepakket live worden gepresenteerd met het Comet Yxlon CT-systeem FF35 CT, en Anton du Plessis, Dragonfly softwarespecialist zal de marktleidende segmentatie en deep learning functionaliteit die ten grondslag ligt aan Battery Insights demonstreren en toelichten op een apart werkstation op de Comet Yxlon stand.

Control, Stuttgart, Hal 3 / Stand 3202

Meer nieuws

Een sedimentplaat uit de Holsteinse rots moest met behulp van computertomografie worden geanalyse...

van 24.01. - 26.01.2024

Nepcon Japan 2024

Op de Productronica van dit jaar komen we met een noviteit en presenteren we ons nieuwe 3D-röntgensysteem, dat we speciaal hebben ontwikkeld voor de veeleisende halfgeleidermarkt, op dinsdag 14 november om 15.00 uur op onze stand B2.454.

Yxlon wordt Comet Yxlon. Op de Control-beurs van dit jaar kondigde de fabrikant van röntgen-...

Yxlon wordt Comet Yxlon. Tijdens de Control-beurs van dit jaar kondigde de fabrikant van röntgen- en CT-inspectiesystemen aan dat het zijn naam zal veranderen in Comet Yxlon, met ingang van 8 september 2022. Het nieuwe merk onderstreept de langdurige band van Yxlon met Comet, een toonaangevend wereldwijd innovatief technologiebedrijf dat zich richt op plasma- en röntgentechnologie