Catalogus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Zachtjes stil, compressor: ACE-trillingsdempers maken van luxe camper een stille performer

Een grote luxe camper upgraden met goedkope, kleine onderdelen: Wat klinkt als een paradox is gerealiseerd door een Nederlandse ontwerper door luchtcompressoren van zijn camper uit te rusten met trillingsdempers van ACE Stoßdämpfer GmbH als extra's en te zorgen voor stilte binnenin

Campers zijn in de mode en er zijn veel verschillende mobiele opties voor individuele reizen. Een van de meest luxueuze is de zogenaamde Recreational Vehicles (RV) van verschillende aanbieders in de VS. Met hun elegante interieurs, exclusieve exterieurs en krachtige motoren zijn RV's in dit segment uitgegroeid tot vijfsterrenhotels. Noch luid brommende airconditioningsystemen, noch andere technische systemen die worden aangedreven door de kracht van compressoren, zoals luchtvering, het openen en sluiten van deuren of sanitaire systemen, passen in het plaatje. Tijdens de reis is het extra lawaai dat door deze verbruikers wordt veroorzaakt nog niet storend omdat de compressor die op de motor is aangesloten dan voor de samengeperste lucht zorgt. Maar eenmaal gestopt willen reizigers hun rust hebben in de ware zin van het woord. In dit geval nemen twee extra compressoren de taak over om voor een comfortabele woonsfeer te zorgen wanneer het voertuig geparkeerd staat. Het probleem met het luchttoevoersysteem voor de vering, deuren en toiletten was de bevestiging van de respectieve compressoren. Deze waren gemonteerd in een van de technische en toevoerruimtes onder de camper en brachten de trillingen over op de carrosserie. Dit leidde tot duidelijk merkbare en hoorbare trillingen, die de eigenaar niet wilde tolereren, vooral omdat de twee kleinere compressoren afwisselend in intervallen van 15 tot 30 minuten draaiden, afhankelijk van het luchtverbruik, wat vooral 's nachts onverdraaglijk bleek te zijn.

Professionele ervaring een voordeel
Peter van Dijk, opvolger van de oprichtende generatie en senior manager van het Nederlandse bedrijf Dijko Ovens B.V. uit Tilburg, voelde zich genoodzaakt actie te ondernemen. Als werktuigbouwkundig ingenieur en expert in de automatisering en elektronische besturing van ovensystemen met geïntegreerd vacuüm en diepvries voor grote bakkerijen, zijn noch klimaattechniek noch pneumatische systemen en compressoren boeken met zeven afdichtingen voor hem. Dus ging hij op internet op zoek naar industrieel beproefde componenten voor het isoleren van trillingen. Na een paar keer klikken kwam hij terecht op de pagina's van ACE Stoßdämpfer GmbH, www.ace-ace.de, dat deel uitmaakt van de Stabilus Group. Het viel hem op dat het bedrijf uit het Rijnland naast producten op het gebied van dempingstechnologie, snelheidsregeling en veiligheidsproducten ook een groot aantal oplossingen heeft voor de trillingstechnologie.

Dit marktsegment is van toenemend belang voor ACE, omdat trillingsisolerende panelen, trillingsdempers en luchtveren ook kunnen worden gebruikt om te voldoen aan strenge eisen voor de bescherming van werknemers, waaronder geluidsemissies. Bij ACE bestaat de sector van de trillingsdempers alleen al uit elf verschillende productfamilies. Deze componenten, die gezamenlijk rubber-metaalisolatoren worden genoemd, kunnen in een groot aantal toepassingen worden gebruikt. Ze isoleren storende schokken en trillingen van machines en motoren zodanig dat de werkomstandigheden voor mens en milieu aanzienlijk worden verbeterd. Op het gebied van meettechniek bijvoorbeeld worden vaak alleen door het gebruik ervan bruikbare resultaten verkregen. Of het nu gaat om nivellerende of robuuste machinevoeten, bekerelementen, trillingsisolerende verbindingselementen of snelbevestigingselementen, alle trillingsdempers van ACE kunnen universeel worden gebruikt en vormen ideale oplossingen voor de meeste trillingsproblemen die bekend zijn in industriële toepassingen. Dat ACE's internationaal gerenommeerde service ook helpt bij individuele projecten zoals dat van Peter van Dijk blijkt uit het ontwerp voor het dempen van de compressoren van de camper met behulp van de gratis rekentool, te vinden op dit internetadres:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html




Meer nieuws

In het Technorama van het Zwitserse Science Center bieden 500 experimentele stations bezoekers de...

Sportwetenschappers gebruiken ook hydraulische machine-elementen in hun ontwerpen. Vooral bij het...

Het transport van het mRNA-vaccin tegen COVID-19 van Biontech/Pfizer is een echte logistieke uitd...

Naast maatsoftware en CAD-gegevens en simulaties, biedt ACE Stoßdämpfer GmbH ingenieur...

ACE Stoßdämpfer GmbH biedt ontwerpers nu niet alleen configuratie- en berekeningssoftw...

Wat stuntmannen zijn voor filmsterren, zijn de structurele dempers van TUBUS voor dure filmcamera...